Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Και άλλος νέος άνθρωπος χάθηκε στην άσφαλτο.

     
  Τραγικό δυστύχημα χθες το βράδυ στο νέο δρόμο "των αρχαιοτήτων", κοντά στις Μυκήνες. Ένα νέο παιδί απο το Ελληνικό έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο του λόγω υπερβολικής ταχύτητας έφυγε απο το δρόμο και προσέκρουσε σε κολώνα.  

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Από φέτος το οικογενειακό επίδομα δικαιούνται και οικογένειες με μόλις 1 παιδί, εφόσον το φορολογητέο εισόδημα το 2012 ήταν έως 30.000 ευρώ το χρόνο.

 Στα αζήτητα παραμένει σχεδόν το 30% των κονδυλίων για το οικογενειακό επίδομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι έχουν ήδη εκκαθαριστεί σχεδόν 2,1 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις Ε1, παραμένει αναντίστοιχα χαμηλή η υποβολή ηλεκτρονικών δηλώσεων Α21, με βάση τις οποίες τα νοικοκυριά θα μοιραστούν τα επιδόματα στήριξης τέκνων. 


Μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, διαπιστώθηκε ότι μεγάλος αριθμός φορολογούμενων, παρότι δικαιούνται τα νέα οικογενειακά επιδόματα στήριξης τέκνων, δεν έχουν υποβάλλει ακόμη το έντυπο Α21 προκειμένου να τους καταβληθεί το επίδομα.

Από φέτος το επίδομα δικαιούνται και οικογένειες με μόλις 1 παιδί, εφόσον το φορολογητέο εισόδημά τους το 2012 δεν ξεπερνούσε τα 30.000 ευρώ το χρόνο. Υπό τις συνθήκες κρίσης και υψηλής ανεργίας που βιώνει  η χώρα, θα έπρεπε να έχουν ζητήσει να λάβουν το επίδομα εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι. Είτε όμως από άγνοια, είτε από αμέλεια (;) εκτιμάται ότι σχεδόν ένας στους τρεις δικαιούχους δεν έχει ακόμα σπεύσει να μπει στη διαδικασία.

ΥΠΕΣ: Με €115 εκατ. ενισχύονται οι δήμοι για την καταβολή προνοιακών επιδομάτων.


Απόφαση σύμφωνα με την οποία κατανέμεται το συνολικό ποσό των 114.620.678,30 ευρώ σε 63 Δήμους της χώρας, αποκλειστικά και μόνο για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νομό δικαιούχους αυτών, για τους μήνες Μάιο – Ιούνιο του 2013, υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.

Το παραπάνω ποσό κατανέμεται από το λογαριασμό που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ο οποίος ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Επιπλέον ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης υπέγραψε απόφαση με την οποία κατανέμεται το ποσό των 5.598.175,00 ευρώ στις Περιφέρειες, αποκλειστικά και μόνο για την καταβολή του διατροφικού επιδόματος στους κατά νόμο δικαιούχους νεφροπαθείς, στους μεταμοσχευμένους νεφροπαθείς, στους μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών καθώς και σε αλλοδαπούς και ομογενείς νεφροπαθείς για το μήνα Ιούλιο του 2013.  

Το παραπάνω ποσό προέρχεται από το λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αφορά στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Περιφερειών.

Ο Αμερικανός οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ για την Ελλάδα.

"Εκατομμύρια άνθρωποι κατρακυλούν, το σύστημα υγείας καταρρέει. Βιώνουν μια κοινωνική κρίση, όπως την ξέρουμε μόνο σε αναπτυσσόμενες χώρες. Κι αυτό συμβαίνει στην καρδιά της Ευρώπης. Για μένα είναι σαφές ότι η Ευρώπη πρέπει να ανησυχεί πολύ. Φοβούμαι ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει. Η χώρα κυβερνάται άσχημα, τα ελλείμματα μεγαλώνουν, οι ελίτ προσπαθούν να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο". 

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να αλλάξουν τώρα την  πολιτική που εφαρμόζουν στη χώρα μας, αν δεν θέλουν να καταρρεύσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα απευθύνει ο Αμερικανός οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.

''Η ΤΕΡΝΑ'' ανάδοχος στο έργο της διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

           Με συντριπτική πλειοψηφία ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού και ανακήρυξε προσωρινό ανάδοχο την  εταιρεία «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.» για το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ.  
         Πρόκειται για το πρώτο έργο διαχείρισης απορριμμάτων που συνδυάζει, μέσω ΣΔΙΤ, ιδιωτικούς πόρους με πόρους του ΕΣΠΑ και αποτελεί πρότυπο για τα επόμενα 10 έργα ΣΔΙΤ που εξελίσσονται στον ίδιο τομέα. Μέσα από τη διαδικασία, η οποία ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, σε δεκαεννέα μόλις μήνες, επιτεύχθηκε μέσω του ανταγωνιστικού διαλόγου εξαιρετικά χαμηλή τιμή, υψηλότατες περιβαλλοντικές επιδόσεις  και μεγάλη ταχύτητα στην ανάληψη της ευθύνης της προσωρινής διαχείρισης από τον ανάδοχο.


309.200,00 για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό της Καρδιολογικής και Ουρολογικής κλινικής στο νοσοκομείο.

     Σημαντικό έργο στο ΕΣΠΑ.
 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση του έργου
 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΡΓΟΥΣ στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου  2007 – 2013 προϋπολογισμού 309.200,00 €
     Το έργο αφόρα στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη των κρισίμων αναγκών των δυο κλινικών , ουρολογικής και καρδιολογικής.
Ο εξοπλισμός είναι τελευταίας τεχνολογίας βελτιώνοντας έτσι σε σημαντικό βαθμό την παροχή υπηρεσιών υγείας στην Αργολίδα και τους γύρω νομούς.


      Ας ελπίσουμε οτι θα αρχίσουν να λύνονται και τα σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου, όπως η έλλειψη λειτουργίας σύγχρονου ΤΕΠ  ( Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ) και η κάλυψη 30 ημέρες  το μήνα με ιατρούς όλων των ειδικοτήτων.  Όσο για την εικόνα του νοσοκομείου θυμίζει ..."εγκατάλειψη" σε θαλάμους και διαδρόμους.  

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Συγκέντρωση στη Ν. Κίο για τη χωματερή.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ
ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ
ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Σας καλούμε στην «ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ» που διοργανώνουμε, για το τεράστιο πρόβλημα από τη ύπαρξη και τη φωτιά της χαβούζας στη θέση «ΜΠΟΜΠΕΙΚΑ – ΓΚΡΙΜΑΡΙΑ».

Η Συγκέντρωση πραγματοποιείται τη Τρίτη 30 Ιουλίου 2013 και ώρα 8,30μμ, στη Πλατεία της Νέας Κίου Αργολίδας.

«Θα μιλήσει ο Νίκος Γόντικας εκλεγμένο μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου»

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩN

(THΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6937 162 210 & 27510 51 670)

Δεν πάψαμε ποτέ να είμαστε σε εμφύλιο πόλεμο, δηλώνει η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ και αποκαλύπτει ποιος είναι ο μεγάλος της φόβος/

Στην πολιτικο-κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, στην εικόνα που εκπέμπουμε ως Έλληνες στο εξωτερικό, στην πορεία της ευρωζώνης, αλλά και στον μεγάλο της φόβο, το ενδεχόμενο επιπλέον ανόδου των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, αναφέρεται η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η βυζαντινολόγος, ακαδημαϊκός και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών, εξηγεί πώς κατά τη γνώμη της περάσαμε από τον «Έλληνα της Αντίστασης» στον «Έλληνα - πακέτο Ντελόρ», για την οποία φταίει, όπως λέει η εμφυλιακή κρίση που δεν ξεπεράσαμε ποτέ, εκφράζει την ανησυχία της για την αδράνεια στην οποία, όπως σημειώνει, έχει πέσει η ελληνική κοινωνία, και τονίζει ότι αυτό που τη φοβίζει περισσότερο είναι ότι οι Έλληνες «έχασαν τη δυνατότητα -όχι της ελπίδας, την οποία έχουν εναποθέσει στους ξένους- αλλά του οράματος», όπως λέει.

«Εγώ γνώρισα την κατοχή. Για να πάω στο σχολείο περνούσα πάνω από πτώματα πεινασμένων ανθρώπων, τα οποία μάζευε ένα καροτσάκι του δήμου. Λοιπόν, όταν μου λένε ότι υπάρχει κρίση, γελώ», δηλώνει η επιφανής Ελληνίδα του εξωτερικού.

Η κ.Αρβελέρ αναφέρεται στο λουκέτο στην ΕΡΤ, ενώ σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στην ελληνική πολιτική σκηνή, εκφράζει την εμπιστοσύνη της στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι η αρχή πρέπει να γίνει από το Δημόσιο, εκφράζει την αισιοδοξία ότι Σαμαράς και Βενιζέλος θα τα καταφέρουν, ενώ δεν δηλώνει καθόλου αισιόδοξη, αν πάρει μεγάλα ποσοστά η Χρυσή Αυγή, τονίζοντας ότι κανείς Ευρωπαίος δεν γελάει με τη Χρυσή Αυγή. 


Αναλυτικά η συνέντευξη της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ:

Μάγεψαν οι X Darawish στο Κιβέρι.

Μάγεψαν τους φίλους τους το Σάββατο το βράδυ στην παραλία στο Κιβέρι  
οι  Darawish στη συναυλία τους που διήρκησε περισσότερο απο 2 ώρες.

Οι Darawish ιδρύθηκαν στο Μπάρι της Ιταλίας το 1997  και αποτελούνται από τους
Στράτο Διαμαντή, Έντσο Λεόνε ,Δημοσθένη Τσάμη,Γιώργο Παναγόπουλο,Όμηρο Κομνηνό και Τζιουζέπε Μπέρλεν.
Ο Στράτος και ο Έντσο γνωρίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 στο πανεπιστήμιο του Μπάρι και υπήρξαν μέλη του συγκροτήματος  ALDARAWISH,
ο Στράτος Διαμαντής ως ακορντεονίστας και συνθέτης και ο Έντσο Λεόνε ως κιθαρίστας και συνθέτης επίσης.

Με τους Al Darawish ηχογράφησαν δυο δίσκους :
AL DARAWISH τό 1992 απο την (il ponte sonoro)  και RADIO DERVISH το 1996 από την (il manifesto) το οποίο πούλησε πάνω από 20.000 αντίτυπα και για το οποίο κέρδισαν και το  βραβείο cagnonquality reads
για τη χρήση του ακορντεόν στη μουσική pop της Ιταλίας.
Όταν το 1997 οι Al Darawish διαλύθηκαν
μέρος αυτών σχημάτισε τους Radiodervish
ενώ ο Στράτος Διαμαντής με τον Έντσο Λεόνε
έδωσαν ζωή στους  XDarawish, μαζί με τον Αντζελο Πανταλέο και τον Κωστή Μαραβέγια .

Την ίδια χρονιά κέρδισαν το πρώτο βραβείο Στο " Pop rocκ" festival στην Αθήvα
διοργανωμένο από το ωδείο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ το ραδιόφωνο ROCK FM και τη δισκογραφική FM RECORDS.

Τι ισχύει για την ανανέωση αδειών πωλητών σε λαΐκές αγορές.

Νέο τοπίο


αθήνα
Διευκρινίσεις για το καθεστώς που ισχύει για την ανανέωση των αδειών πωλητών σε λαΐκές αγορές έδωσε η γενική γραμματεία εμπορίου, σε εφαρμογή του νέου νόμου.

Η γραμματεία αναφέρει ότι καταργείται η διαδικασία θεώρησης των επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών, ενώ καθιερώνεται η ανανέωσή τους, ενιαία σε όλη την επικράτεια, κάθε τρία έτη, αρχής γενομένης από τοn Νοέμβριο του 2014, με την προϋπόθεση ότι εξακολουθούν να συντρέχουν στο πρόσωπο του αδειούχου όλες οι κείμενες προϋποθέσεις.

Αυτό υπογραμμίζει η διευκρινιστική εγκύκλιός που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Στ.Κομνηνός, μετά από πολλά ερωτήματα που δέχθηκε σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4152/2013 (ΦΕΚ107/Α) που αφορούν θέματα επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών.

Ακόμη, όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία του υπουργείου Ανάπτυξης, οι διαδικασίες θεώρησης επαγγελματικών αδειών που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, μετά την ισχύ του νέου νόμου παύουν να εξελίσσονται δίχως να απαιτείται απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου ή άλλου οργάνου της Διοίκησης.

Επαγγελματικές άδειες που βρίσκονταν σε ισχύ στις 9/5/2013 (ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου) λήγουν αυτοδικαίως στις 31/10/2014.

Επαγγελματικές άδειες που έπρεπε να θεωρηθούν πριν τη δημοσίευση του νέου νόμου και η σχετική διαδικασία θεώρησης δεν είχε ενεργοποιηθεί με υπαιτιότητα των αρμοδίων υπηρεσιών, εξακολουθούν να ισχύουν με αυτοδίκαιη λήξη την 31/10/2014.

Για τις επαγγελματικές άδειες των οποίων η διαδικασία θεώρησης έχει ολοκληρωθεί και αυτές έχουν ανακληθεί οριστικά, δεν ισχύουν τα παραπάνω -δηλαδή δεν παρατείνεται αυτοδίκαια η ισχύς τους.

Όσες νέες επαγγελματικές άδειες εκδοθούν μετά την 9/5/2013 (ανεξάρτητα από την ημερομηνία έκδοσης) βάσει της κείμενης νομοθεσίας και σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 14 του ν.4038/12, λήγουν αυτοδικαίως στις 31/10/2014.
Newsroom ΔΟΛ

Δ. Καμπόσος: ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΑΜΕ!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ!!!

Τώρα τι να πει κανείς για το "θηρίο"; 


Διαβάσαμε στο facebook
" Μετά από 45 ώρες πραγματικής ΜΑΧΗΣ με τη φωτιά (που μας βάλανε) στη χωματερή του Άργους, ΤΗ ΝΙΚΗΣΑΜΕ! - κάποιο έλεγαν οτι θα καίει για ένα μήνα... Μάλλον έτσι θα τους ευχαριστούσε άν γινόταν... ΟΜΩΣ σε...
45 μόνο ώρες!!! το νικήσαμε το θηρίο!!! Ευχαριστώ τους αντιδημάρχους μου που ήταν συνεχώς δίπλα μου στη φωτιά και συντονίζαμε μαζί, τους πυροσβέστες,τους ήρωες οδηγούς χειριστές σκαπτικών οχημάτων που ήταν πάνω στη φωτιά αλλά και τους οδηγούς των φορτηγών που μέσα στους καπνούς σαν πραγματικοί "ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ" έριχναν χώμα για να σβήσει η φωτιά.

ΠΟΛΕΜΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΑΜΕ!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ!!!"

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Γιώργος Αναγνώστου : Η αποτυχίας σας αυταπόδεικτη στη διαχείριση της φωτιάς στη χωματερή. Επιβάλλεται η άμεση παραίτηση του υπεύθυνου αντιδήμαρχου για τη διαχείριση των σκουπιδιών.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ 
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ
Άργος, 28 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση για τη μεγάλη φωτιά στη χωματερή του Άργους

      Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη χωματερή του Άργους καταδεικνύει το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Δημοτική Αρχή και όλοι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των απορριμάτων του δήμου.
      Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα.
      Ήταν  τα μέτρα ασφαλείας αυτά που έπρεπε να τηρούνται στο συγκεκριμένο χώρο και γιατί τελικά δεν ήταν αρκετά για να αποτρέψουν την πρωτοφανή κατάσταση ασφυξίας που έζησαν για περισσότερες απο 20 ώρες οι κάτοικοι των περισσότερων διαμερισμάτων του δήμου. 
      Ήταν  η αντίδραση των υπευθύνων του δήμου η ενδεδειγμένη,  αφού η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις με ανυπολόγιστες συνέπειες για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.
      Ποιές ενέργειες έχει κάνει η Δημοτική Αρχή για την αντιμετώπιση του θέματος της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων απο τη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση του δήμου.
      Τελικά στη διαχείριση σημαντικών κρίσεων,  όπως η σημερινή, κρίνεται στη πράξη η επάρκεια των πολιτικών υπευθύνων και η  επιχειρησιακή ετοιμότητα  του μηχανισμού του δήμου. 
      Επιβάλλεται η άμεση  παραίτηση του υπεύθυνου αντιδήμαρχου για τη διαχείριση των σκουπιδιών.    



Γιώργος Αναγνώστου
επικ. αξιωμ αντιπολίτευσης

Δήμος Άργους Μυκηνών: Nα δοθεί άμεσα λύση στο θέμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμάτων για να μην ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις.

Δελτίο τύπου
Δήμου Άργους Μυκηνών


Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε όλοι μάρτυρες μίας εξοργιστικής κατάστασης με φωτιές σε όλες τις υπάρχουσες χωματερές του νομού μας . Το γεγονός αυτό δεν είναι κάτι νέο καθόσον κατ’ επανάληψη στο παρελθόν και οι τότε δημοτικές αρχές είχαν κληθεί να αντιμετωπίσουν ανάλογες καταστάσεις . Τα πρώτα σημάδια δείχνουν ότι πρόκειται πιθανότατα για έργο εμπρηστών , οι οποίοι δεν αναλογίζονται την υγεία των πολιτών, δεν αναλογίζονται τον περιβαλλοντικό κίνδυνο, δεν αναλογίζονται την αναστάτωση και τον κίνδυνο επέκτασης της φωτιάς.
Σε ό,τι αφορά στην τελευταία φωτιά στη θέση «Μπομπέϊκα» του δήμου Άργους Μυκηνών, που ξέσπασε σε τρία διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα , από την πρώτη στιγμή επιχειρούν άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας, δεκάδες οχήματα εκ μέρους του δήμου και της περιφέρειας Πελοποννήσου που προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά ρίχνοντας χώμα, υδροφόρες κ.λπ.

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Κ. Γκαργκάσουλας : Aφήστε τα άλλοθι και τις φθηνές δικαιολογίες.

Με αφορμή τη φωτιά που ξέσπασε στις 26-07-2013 στη (νόμιμη;) χωματερή, στην περιοχή «ΜΠΟΜΠΕΪΚΑ – ΓΚΡΙΜΑΡΙΑ» του Δήμου Άργους – Μυκηνών, έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις και να θέσω κάποια ερωτήματα στους αρμόδιους του Δήμου:
1. Ο τρόπος εναπόθεσης των απορριμμάτων στο ΧΑΔΑ του Δήμου σας γίνεται με επικάλυψη χώματος;

2. Έχετε δημιουργήσει σωρούς με χώμα (ΝΤΕΠΟ) στο χώρο της χωματερής ή πλησίον αυτής, ώστε σε περίπτωση ανάφλεξης να γίνει άμεση κατάσβεση της φωτιάς;

3. Η περίφραξη του χώρου απόρριψης των απορριμμάτων, δηλαδή το συρματόπλεγμα αυτής, είναι σε καλή κατάσταση ώστε να περιφρουρείται ο χώρος από την είσοδο εγκληματικών στοιχείων κ.α. (αναφέρθηκε ως εμπρηστής κάποιος Πακιστανός, αν δεν απατώμαι);


Φωτιά στη χωματερή, σε κλοιό αιθαλομίχλης το Άργος και η Ν. Κίος.

   Πολλά τα ερωτηματικά.

  Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη χωματερή του Άργους από χθες έχει δημιουργήσει στο Άργος, στη Ν. Κίο και στα περισσότερα χωριά του δήμου συνθήκες ασφυξίας. Προφανώς η έλλειψη μέτρων ασφαλείας η η αδράνεια της Δημοτικής Αρχής οδήγησε σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση.  






Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Σε νέο διαγωνισμό για μίσθωση ακινήτου προχωρά η Δημοτική Αρχή.

Καταψήφισε η αντιπολίτευση.       

 Την έγκρισή του για την εκ νέου μίσθωση ακινήτου αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο. Η αντιπολίτευση καταψήφισε την εισήγηση της πλειοψηφίας υποστηρίζοντας οτι ο δήμος δεν πρέπει να προχωρήσει σε μίσθωση ακινήτου.
        Ο επικ. της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Αναγνώστου τόνισε οτι η διαδικασία που θα ακολουθήσει η Δημοτική Αρχή είναι παράτυπη, αφού από τη μιά εκκρεμεί η οριστική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη νομιμότητα της υφιστάμενης μίσθωσης και απο την άλλη η Δημοτική Αρχή ξεκινά εκ νέου διαδικασία μίσθωσης. Ο κ. Αναγνώστου παραιτήθηκε επίσης απο την επιτροπή εκτίμησης ακινήτων στην οποία κληρώθηκε, αρνούμενος να συμμετέχει στη σχετική διαδικασία.

Έφυγε ο Γιώργος Αντωνίου.

Την Κυριακή στις 11 π.μ αποχαιρετούν οι συγγενείς και οι φίλοι τον Γιώργο Αντωνίου που έφυγε ξαφνικά από τι ζωή σε ηλικία 62 ετών.


Η κηδεία, που θα είναι πολιτική, θα γίνει στο νεκροταφείο Λευκακίων. 

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Εξώδικος πρόσκλησης για τη νέα μίσθωση ακινήτου από το δήμο.

     
  Εξώδικο πρόσκληση στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και στους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων κοινοποίησε μέσο δικαστικού Επιμελητή ιδιοκτήτης ακινήτου στο κέντρο της πόλης, ο οποίος το διαθέτει   για μίσθωση απο το δήμο. 
Μεταξύ άλλων αναφέρει:
"......Αυτά τα κριτήρια πρέπει να αποτυπωθούν στην απόφασή σας ώστε να υπάρχει δυνατότητα επιλογής και όχι απευθείας ανάθεση και αυτό προς το συμφέρον του δήμου το οποίο εκ του νόμου προασπίζετε....".
     
     Στην ουσία η εξώδικος πρόσκλησης απευθύνεται προς την Δημοτική Αρχή η οποία σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει για νέο διαγωνισμό μίσθωσης ακινήτου ! 

"Ο Ρέμος ως μέσος άνθρωπος". Μας αφορά όλους...

για το www.protagon.gr 
γράφει η Ρέα Βιτάλη

«Θαύμα παιδιά! Σηκώθηκε ο Σόιμπλε και περπάτησε ο πούστης». Είπε και ο Αντώνης μια μαλακία. Χαρά και στο νέο. Αν δεν την έλεγε ο Αντώνης ποιος θα την έλεγε; Μετά διευκρίνισε ότι έκανε χιούμορ. Σιγά μη ξέρει ο Αντώνης τη διαφορά του χιούμορ από την πλάκα. Όλα ίσιωμα τα κάνουν γενικά οι Αντώνηδες. Πλάκα είναι να γελάς όταν πέφτει κάποιος. Χιούμορ είναι να γελάς όταν γκρεμοτσακίζεσαι εσύ. Αλλά μη τα ζητάμε κι όλα από τον Αντώνη. Αλίμονο στον λαό που κρέμεται από τα χείλη του κάθε Αντώνη ως καθοδηγητή. Τι άλλο είπε ο Αντώνης; Την Μέρκελ κουφάλα. Α ναι! Ζήτησε να μην τον πυροβολούμε γιατί είναι «μέσος άνθρωπος». Ο μέσος άνθρωπος Αντώνης. Εδώ είναι τα δύσκολα της ιστορίας. Γιατί ο Αντώνης έχει δίκιο. Έχει τα χαρακτηριστικά, μεγάλης μερίδας, μέσου ανθρώπου. Όχι βέβαια όλων. Προς Θεού. Των κυρίαρχων «μέσων ανθρώπων». Γιατί η κοινωνία μας είναι χωρισμένη στον μέσο άνθρωπο που δίνει το στίγμα και «λύνει και δένει» και στον μέσο άνθρωπο που σιωπά απηυδισμένος και κάνει τον προσωπικό του ηρωικό αγώνα οχυρωμένος στο κουκούλι αξιοπρεπείας του. Χρόνια! Ο Αντώνης ως μέσος άνθρωπος λοιπόν και το ακροατήριο αυτού ως μέσοι πλουσιόφτωχοι (δική μου κατηγορία). Τη μεγαλύτερη φτώχεια την συνάντησα στον σύγχρονο πλούσιο. Καταραμένη ένδεια σε όλα!

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Η 22η έκθεση βιβλίου ξεκινά στο Ναύπλιο.

Την προσεχή Παρασκευή ανοίγει τις πύλες της η 22η έκθεση βιβλίου, στην πλατεία Ωνάση στο Ναύπλιο, που διοργανώνει το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Τουρισμού του δήμου Ναυπλίου.

Για πρώτη φορά φέτος, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε τη δωρεάν διανομή βιβλίων σε πολύτεκνες οικογένειες.

Η έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 18 Αυγούστου, θα λειτουργεί καθημερινά και Σαββατοκύριακα, από τις 7.30 το απόγευμα έως και τα μεσάνυχτα.

Επίσης, στο πλαίσιο της έκθεσης βιβλίου, θα δοθεί συναυλία αφιέρωμα στους Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζηδάκη, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, στις 10.00 το βράδυ, στην αυλή του Λυκείου.

Στην έκθεση συμμετέχουν εκδοτικοί οίκοι από όλη την Ελλάδα, καθώς και ο σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Νομού Αργολίδας.

Περάσαμε από την προφορική και στη γραπτή ανοησία.

   
    Η τακτική είναι γνωστή.  Αμετροέπεια,  συνθηματολογία, συκοφαντία, ψέματα, όλα τα μέσα για να πλήξουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Συνοδοιπόροι και οι "αμοιβόμενοι", για να δικαιολογήσουν και το μισθό τους. Περάσαμε από την προφορική και στη γραπτή ανοησία. 
     Και αντί οι αμοιβόμενοι  Σύμβουλοι να συμβουλεύουν τον Δήμαρχο για τα στοιχειώδη, τον κολακεύουν κάθε μέρα και πιο πολύ,  τον ωθούν περισσότερο στην απαξίωση και την απομόνωση. Και στο τέλος θα μείνει μόνο με "αυτούς", αυτούς.... που αγαπούν το Άργος περισσότερο από τους άλλους, αυτούς.... τους ανιδιοτελείς , αυτούς δηλαδή  που οι πράξεις τους καθορίζονται από ευγενή κίνητρα και όχι από προσωπικό συμφέρον... 
    Δήμαρχε τόσο πολύ δεν βλέπεις τι γίνεται γύρω σου;


  



Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Επιπλέον επιχορήγηση 181.005,29 στο δήμο Άργους - Μυκηνών.

...από το Υπουργείο Εσωτερικών. 


Απόδοση στους Δήμους της χώρας, ποσού ύψους 17.822.916,67 €, έναντι της δόσης έτους 2013, στο πλαίσιο εξόφλησης των πάσης φύσεως οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς αυτούς. Ο δήμος Άργους - Μυκηνών επιχορηγείται με το ποσό των 84.645,29.

δείτε την απόφαση :


Κατανομή ποσού στους Δήμους της χώρας,
6.967.300,00 €, εσόδων από το Φόρο Ζύθου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του ν.δ 703/70. Ο δήμος Άργους - Μυκηνών επιχορηγείται με το ποσό των 26.900,00.


Κατανομή ποσού στους Δήμους της χώρας, 9.955.280,00 €, εσόδων από τα Τέλη Διαφήμισης –Κατηγορίας Δ΄, ο δήμος Άργους - Μυκηνών επιχορηγείται με το ποσό των 38.420,00
δείτε την απόφαση :


Κατανομή ποσού 
στους Δήμους της χώρας, 7.965.640,00 €, εσόδων από το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) 31.040,00
δείτε την απόφαση :

Κώστας Γκαργκάσουλας : «Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι»

Δημαγωγία, λαϊκισμός και αποπροσανατολισμός: τα προϊόντα του πανικού στον οποίο έχει περιέλθει η Δημοτική μας Αρχή. Κι όσο για την «ταμπακιέρα», ακόμα δεν έχει λάβει απάντηση ο κάθε πολίτης του Δήμου τούτου. Αγαπητοί κύριοι της Δημοτικής Αρχής, ερωτώ ΞΑΝΑ:
Το Ελεγκτικό Συνέδριο με απόφασή του, την οποία και έχετε στα χέρια σας, απορρίπτει κατηγορηματικά το ένταλμα πληρωμής των μισθωμάτων του νέου Δημαρχείου. Πως θα πληρωθούν τα μισθώματα αυτά; Σε ποιους θα καταλογιστούν;
Κατανοώ, είναι βασανιστικό το ερώτημα. Βασανιστική και η απάντηση την οποία δεν έχω λάβει ΑΚΟΜΑ. Αντ’ αυτής, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, «στήθηκε», τεχνηέντως, Λαϊκό Δικαστήριο με σκοπό να αποπροσανατολίσει τους συμπολίτες μας και να δικάσει, «δίκην δικαστού», αυτόν που ΤΟΛΜΗΣΕ να πράξει το καθήκον του.
Πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μας τρομοκρατήσουν ή ότι θα εξαγνίσουν τα τρομερά, τα πρωτόγνωρα λάθη τους. Μέσα στον πανικό και την αφέλειά τους, δεν αντιλαμβάνονται ότι κανένα επικοινωνιακό τρικ δεν τους σώζει. Οι ψευτοτσαμπουκάδες και οι συγκεκαλυμμένες απειλές δεν αποδίδουν πια. Όλη αυτή η «θεατρική παράσταση» (βλ. Δημοτικό Συμβούλιο) που στήθηκε την Τρίτη και συνεχίστηκε τις επόμενες ημέρες, με συνεντεύξεις-μονολόγους και Δελτία Τύπου του Δημάρχου που όλο μάχεται  σε φανταστικά «Μαρμαρένια Αλώνια» και νικά φανταστικούς εχθρούς και εξολοθρεύει υποτιθέμενους αντιπάλους, και και και… όλο αυτό είναι ένα πάρτυ  ψυχικής εκτόνωσης και μια προσπάθεια συσπείρωσης της παράταξής του η οποία φθίνει με γεωμετρική πρόοδο αφού ένας-ένας αποχωρούν τα στελέχη της (βλ. Αδρακτάς, Κολεβέντης).

Λήστεψαν ηλικιωμένη στο Άργος.

Πήραν όλα τα χρήματα που είχε στο σπίτι της

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας, για τον εντοπισμό τεσσάρων ατόμων, που χτύπησαν και λήστεψαν ηλικιωμένη στο Άργος. 

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα τέσσερις άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι μιας ηλικιωμένης γυναίκας στο Άργος κι αφού τη χτύπησαν, την ακινητοποίησαν και τη λήστεψαν, παίρνοντας όσα χρήματα βρήκαν να έχει στο σπίτι. Στη συνέχεια, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άργους. 


www.protothema.gr

Για την μεταφορά μαθητών ο δήμος επιχορηγείται με 30.300,00.

     

 Με απόφαση  του υπουργού Εσωτερικών ο δήμος Άργους - Μυκηνών επιχορηγείται από τους  Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών, 

για τη σχολική χρονιά 2012-13 με το ποσό των 30.300,00, έναντι της συνολικής επιχορήγησής του. 




Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Θα ξανανοικιάσει ο δήμος κτίριο !!!

Δημοτικό Συμβούλιο την παρασκευή στις 2.00 το μεσημέρι και θέμα 11ο : 

" Περί μίσθωσης ακινήτου για την στέγαση των υπηρεσιών του δήμου Άργους - Μυκηνών και συγκρότηση Επιτροπής εκτίμησης του άρθρου 7 Π.Δ. 270/1981 ( με κλήρωση )".


Αφού όλα ήταν καλώς καμωμένα γιατί ξανανοικιάζουμε κτίριο;
Ευθύνες δεν υπάρχουν; 

Γιώργος Αναγνώστου : δίνουν καθημερινά συγχαρητήρια στον εαυτό τους χωρίς λόγο.

     
 "Συγχαρητήρια στον εαυτό τους δίνουν καθημερινά από τηλεοράσεως οι της Δημοτικής Αρχής για τα έργα κατασκευής δύο σχολείων που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ" , δήλωσε ο επικ. της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Αναγνώστου χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του TV SUPER. 
     Ο κ. Αναγνώστου μεταξύ άλλων ανέφερε: 
    " Αυτή η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να πείσει τους πολίτες οτι είναι η μόνη που ενδιαφέρεται για τη σχολική στέγη. Ο Δήμαρχος έχει επιλεκτική μνήμη και πρέπει να του θυμίσουμε οτι τα προηγούμενα χρόνια κατασκευάστηκαν στο δήμο το Ειδικό Σχολείο στο Άργος, το 12ο  νηπιαγωγείο και το 6ο νηπιαγωγείο στο Άργος, έγινε σημαντική προσθήκη αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο της Δαλαμανάρας και του Ινάχου, όπως και στο  Γυμνάσιο του Κουτσοποδίου, έγιναν σημαντικά έργα στατικής ενίσχυσης ( για πρώτη φορά από την κατασκευή του ) του Μπουσουλοπούλειο στο Άργος , όπως και ανακατασκευή των τουαλετών του και πολλά ακόμα. 
     Τελικά αυτή η Δημοτική Αρχή θα είναι η μόνη που επί ημερών δεν θα εγκαινιαστεί και άρα δεν θα δοθεί για χρήση κανένα σχολείο.  Ακόμα και στο πολεοδομικό συγκρότημα του Άργους, όπου και εντοπίζονται και τα περισσότερα προβλήματα σχολικής στέγης,  κανένα νέο σχολείο δεν προχωρά, παρά τις αντιθέτου διαβεβαιώσεις του κ. Δημάρχου σε κάθε αγιασμό σχολείου.  
    Χρειάζεται λιγότερη φλυαρία και περισσότερη αποτελεσματικότητα από την Δημοτική Αρχή η οποία θεωρεί οτι μπορεί η προπαγάνδα να αντικαταστήσει την πραγματικότητα". 

Σ. Κωτσοβός : Μόνιμα αδιάβαστοι στην παράταξη Καμπόσου.

         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
            
                                                                                                            Αργος 21/7/2013

                         ΜΟΝΙΜΑ  ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ ΣΤΗΝ «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»

        Οι έμμισθοι συντάκτες των δελτίων τύπου της παράταξης του δήμαρχου, συνεχίζουν να μη μπορούν ούτε να διαβάσουν και ψεύδονται όπως πάντα.
        Ας τους διαβάσει λοιπόν κάποιος άλλος, όλες τις αποφάσεις για το θέμα του νέου κτηρίου/δημαρχείου και να τους πεί πού και πώς έχει υπογράψει ο Κωτσοβός, -δήθεν- συμφωνώντας & εγκρίνοντας νομιμότητες. Ψεύδονται ασύστολα λοιπόν όταν γράφουν πως έχει συμφωνήσει σε όλα...
         Για τις υπογραφές του γραμματέα του δ.σ. που μπαίνουν μετά την καθαρογραφή των αποφάσεων, ας μάθουν επίσης από κάποιους, πως δεν εγκρίνουν τη νομιμότητα αλλα επικυρώνουν  την αλήθεια και ταυτότητα αυτών που αποφασίστηκαν στο δ.σ.
        Ο γραμματέας του δ.σ. –να ξέρουν πως – οφείλει να υπογράφει όλες τις αποφάσεις ακόμη κι αυτές που έχει ρητά διαφωνήσει ως δημοτικός σύμβουλος .
        Δεν χρειάζεται βέβαια να ασχοληθούμε με την απόλυτη ανυπαρξία οποιασδήποτε  εμπλοκής μας στην δικαστική έρευνα για την πολεοδομική νομιμότητα του κτιρίου.
        Την εμπιστοσύνη μας προς τις δημοτικές υπηρεσίες, στις οποίες και ανέκαθεν στηριζόμαστε για την νομιμότητα, φρόντισαν οι ίδιοι παρατρεχάμενοι να την διαταράξουν ανεπανόρθωτα,  απαξιώνοντάς τες με κάθε δυνατό τρόπο.     
        Ετσι το «αιδώς» που τους έγραψε κάποιος άλλος να μας απευθύνουν, τους το επιστρέφουμε, αν μπορέσουν βέβαια να το καταλάβουν.   

                                                                                                                    
   ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΛΠΙΔΑΣ          

23 Ιουλίου απόψε, πανσέληνος στις 9.06 μμ

Σήμερα θα έχει Πανσέληνο και θα είναι ωραία, γι’ αυτό μην μείνετε μέσα!  

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

«ΕΛΕΝΗ» του Ευριπίδη στο Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2013

Πρωταγωνιστού η ΠΕΜΗ ΖΟΥΝΗ και ο  ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυριακή 21 Ιουλίου 2013  Αρχαίο Θέατρο Άργους
 Ώρα έναρξης: 9.00μμ.
Η «ΕΛΕΝΗ» είναι χαρακτηριστικό δείγμα ιλαροτραγωδίας, μιας και εδώ το καθαρά δραματικό στοιχείο υπονομεύεται από το κωμικό. Η ίδια η υπόθεση του έργου άλλωστε τοποθετεί το εμβληματικό πρόσωπο της Ωραίας Ελένης όχι στην Τροία αλλά στην Αίγυπτο. Στην Τροία , σύμφωνα με την εκδοχή αυτή του Ευριπίδη, πήγε το αιθέρινο είδωλο της και η ίδια η Ελένη αμόλυντη, αθώα και άσπιλη περιμένει τον άντρα της στην Αίγυπτο, πιστή στο γάμο της. Κι έτσι ο Τρωικός Πόλεμος έγινε για ένα «πουκάμισο αδειανό»……
Η παράσταση κινείται ακριβώς πάνω στη διαχωριστική γραμμή κωμικού και τραγικού κρατώντας τις λεπτές ισορροπίες που ένα τέτοιο έργο απαιτεί ενώ τονίζεται η «Πιραντελική» διάσταση του με το παιχνίδι μεταξύ του «είναι» και του «φαίνεσθαι».
Η «άχρονη» όψη της παράστασης συνδυάζεται με τον ήχο ανακατασκευασμένων αρχαίων οργάνων μιας και ο συνθέτης της παράστασης, Νίκος Ξανθούλης, έχει διεθνή αναγνώριση σε καλλιτεχνικό και ερευνητικό επίπεδο στον τομέα της αναβίωσης της αρχαίας ελληνικής μουσικής.
Παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου
Σκηνοθεσία : Βασίλης Νικολαΐδης
Σκηνικά-Κοστούμια: Νίκος Σαριδάκης
Μουσική: Νίκος Ξανθούλης
Χορογραφία: Αγγελική Στελλάτου,
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :  15 € γεν. είσοδος
                                    12 € μαθητικό - φοιτητικό 
                                    10 ανέργων
                                    ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΓΑ


Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Απόψε στο TV SUPER.

      Απόψε στο δελτίο ειδήσεων του TV SUPER μιλά ο επικ. της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Αναγνώστου.

Κύριε Δήμαρχε η Λέρνα ανήκει στο δήμο Άργους - Μυκηνών.

Εικόνες ντροπής


http://www.paratiritis-news.com/?p=55868

Σ. Κωτσοβός : με έντονα τα σημάδια του πανικού αλλά και της απόγνωσης ο δήμαρχος.

     
  Με έντονα τα σημάδια του πανικού αλλά και της απόγνωσης ο δήμαρχος προσπάθησε και πάλι τόσο στο ΔΣ της Τρίτης όσο με συνεχή βομβαρδισμό δελτίων αλλά και θεατρικών συνεντεύξεων τύπου, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα , ρίχνοντας ευθύνες και πάλι στην αντιπολίτευση (;) για την μέχρι τώρα απαγόρευση πληρωμής των ενοικίων του νέου δημαρχείου από το Ελεγκτικό Συνέδριο....
     ΄Ενας δήμαρχος που με πρωτόγνωρη σε μέγεθος ομάδα συνεργατών , συμβούλων , αντιδημάρχων και διάφορων παρατρεχάμενων, που στοιχίζουν στον Δήμο δεκάδες χιλιάδων ευρώ το μήνα, με τα ΜΜΕ να τον έχουν σε μόνιμη βάση πρώτη είδηση ή πρωτοσέλιδο και την αντιπολίτευση ..στα περιθώρια και να του φταίνε οι ελάχιστοι (όπως λέει και ο ίδιος) , στην θεατρική απολογία του αυτή φαντάζει τουλάχιστον γραφικός !!!
Με όλο αυτό το πανηγύρι όμως που έστησε και λέει τα γνωστά του ψέματα και υπερβολές ότι πρόκειται περί «μικρολαθών που έγιναν στο θέμα..» κλπ, προσπαθεί να κρύψει τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ , πως :


* Με ευθύνη αυτού ,των συνεργατών του και των υπηρεσιών του απαγορεύτηκε και ΔΕΝ έχει πληρωθεί μέχρι σήμερα ΚΑΝΕΝΑ ενοίκιο του νέου Δημαρχείου , αφού στα δύο πρώτα στάδια ελέγχου του (Επίτροπος & κλιμάκιο Ελεγκτικού συνεδρίου κρίθηκε ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ η διαδικασία μίσθωσης! Μια διαδικασία έγκρισης που αρχίζει ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ από την Επίτροπο και συνεχίζει με ευθύνη του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
* Με ευθύνη αυτού, των συνεργατών & των υπηρεσιών του ΔΕΝ συστήθηκε ΝΟΜΙΜΑ η σχετική επιτροπή αξιολόγησης της μίσθωσης και
* Με ευθύνη αυτού των συνεργατών και των υπηρεσιών του ενώ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ ρητά η αναφορά ποσών ανά μ2 στη διακήρυξη της μίσθωσης, αυτοί την ανέφεραν!
* Τέλος είναι σαφές πως δεν έχει καμιά σχέση η διαδικασία του Ελ. Συνεδρίου , με την αυτεπάγγελτη διαδικασία προανάκρισης στο Πταισματοδικείο Αργους για την στατικότητα κλπ του κτιρίου. Τα περί του αντιθέτου λεγόμενα είναι αστείες δικαιολογίες.
     Αντί λοιπόν μιας ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ και ειλικρινούς ΣΥΓΝΩΜΗΣ πρός ΟΛΟΥΣ , επέλεξε την γνωστή μέθοδό του της λάσπης και της μετατόπισης της ευθύνης στην αντιπολίτευση (;) σε τρίτους κλπ, λέγοντας μάλιστα ότι «πληροφορήθηκε απο αξιωματούχους του Ελ. Συνεδρίου πως επηρεάστηκαν από ..επισκέψεις ρουφιάνων και αποφάσισαν έτσι.!». Την επιστράτευση της οικογένειας των εκμισθωτών να συνταχθεί με αυτή του την άποψη στο ΔΣ και τις απειλές του κατά όλων ώστε να μη τον κριτικάρουν πουθενά, μόνον οι κουτοί δεν τις κατάλαβαν. Ο δρόμος για τη δικαιοσύνη κ. δήμαρχε είναι ανοικτός, αλλά από και προς όλους. Με ονοματεπώνυμα όμως , αλλά με προσοχή, γιατί έχει «λακκούβες» στους ευκαιριακούς & αυθόρμητους -δήθεν- πληροφοριοδότες σας...Η δικαιοσύνη για κάποια πράγματα έχει ήδη επιληφθεί.

    Σεβαστείτε επί τέλους τους θεσμούς. Όχι όλα στο γόνατο!



       Εαν τέλος η απόφαση αυτή της απαγόρευσης πληρωμής των ενοικίων, γίνει οριστική και αμετάκλητη, τότε η ώρα της παραίτησης για πολλούς θα έχει φθάσει. Τέτοιο ρεζιλίκι για ένα τέτοιο Δήμο που επαίρεται και ο δήμαρχος για την ιστορικότητα και το μέγεθός του, ΔΕΝ ΘΑΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ.   Και αυτό το ΧΑΣΤΟΥΚΙ δεν θα περάσει απαρατήρητο απο και για ΚΑΝΕΝΑΝ. 



ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΛΠΙΔΑΣ     

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Τηλεοπτική εμφάνιση του Δημάρχου ...εκτός ελέγχου.


   Ακόμα μια τηλεοπτική εμφάνιση του Δημάρχου ...εκτός ελέγχου. 
     "Όλα σε ένα" ,  και αυτή τη φορά ο Δήμαρχος προσπάθησε να περάσει στην αντεπίθεση μετά το προφανές πλήγμα που του έχει προκαλέσει η υπόθεση της ενοικίασης του νέου Δημαρχείου. Πλήγμα που έχει να κάνει όχι με τα διοικητικά λάθη που συνόδευσαν την όλη διαδικασία και προκάλεσαν την άρνηση του Ελεγκτικού συνεδρίου να εγκρίνει τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής των ενοικίων, αλλά με το ότι για πολύ καιρό το θέμα αυτό βρίσκεται στην επικαιρότητα και επανέρχεται έτσι ο προβληματισμός στους πολίτες για την αναγκαιότητα της ενοικίασης του κτιρίου και της δαπάνης των 6.600,00 που βαρύνει μηνιαίως το δήμο.
     Ο Δήμαρχος προσπάθησε ακόμα με τους έντονους τόνους να συσπειρώσει την δημοτική του παράταξη που φιλορροεί, αφού μετά τις αποχωρήσεις των δημοτικών Συμβούλων Φ. Κολεβέντη και Κ. Αδραχτά, αναμένονται ακόμα δύο αποχωρήσεις.  
    Η εικόνα όμως ενός  Δημάρχου ο οποίος  γενικά και αόριστα εφευρίσκει κάθε φορά "εχθρούς" και "ρουφιάνους"  προφανώς και δεν πείθει τους πολίτες οι οποίοι θέλουν να δουν να εφαρμόζονται πολιτικές που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα φέρουν ανάπτυξη στο δήμο που δοκιμάζεται απο την οικονομική και κοινωνική κρίση. 

Με την πανσέληνο του Ιουλίου.

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άργους στα πλαίσια των παιδαγωγικών και πολιτιστικών του δραστηριοτήτων προγραμμάτισε στον προαύλιο χώρο του σχολείου μια ανοιχτή συναυλία μουσικής με τραγούδια και μελωδίες από ένα ευρύ φάσμα μουσικών περιόδων (κλασσική, νεώτερη, σύγχρονη). Η συναυλία απευθύνεται σε όλους τους μαθητές (εν δυνάμει αυριανούς μουσικούς) και τους γονείς τους, γίνεται αφιλοκερδώς από διακεκριμένους σολίστ και καθηγητές μουσικής οι οποίοι θα μας χαρίσουν μια υπέροχη μουσική βραδιά τη νύχτα της πανσελήνου του Ιουλίου, με θέα τον αργολικό κόλπο, το κάστρο της Λάρισας και την Παναγία την Κατακεκρυμμένη.  
Σας περιμένουμε το βράδυ της Δευτέρας 22 Ιουλίου στις 21:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.


Σπ. Κουσκούκης : αδιανόητο το κλείσιμο του γραφείου των ΕΛΤΑ στη Ν. Κίο.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ


Άργος, 17 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

        Με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση ενημερωθήκαμε ότι η διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της , έχει αποφασίσει το κλείσιμο ταχυδρομικών γραφείων στη χώρα. Μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και το ταχυδρομικό γραφείο της Νέας Κίου.
Δεδομένου ότι το ταχυδρομείο στη Νέα Κίο εξυπηρετεί πληθυσμό περίπου 4.000 κατοίκων εδώ και δεκαετίες, εξυπηρετεί εκατοντάδες συνταξιούχους , γίνεται αποστολή και παραλαβή μεγάλου αριθμού επιστολών και δεμάτων, εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ,ΟΤΕ κ.λ.π. , καθώς επίσης παρέχει όλες τις  σύγχρονες υπηρεσίες που παρέχουν τα ΕΛ.ΤΑ . ,      θεωρούμε  αδιανόητο  το κλείσιμο του ταχυδρομικού γραφείου.
Με την έλλειψη όλων αυτών των υπηρεσιών η τοπική κοινωνία γυρίζει πολλά χρόνια πίσω , και οι πολίτες αφήνονται κυριολεκτικά στην τύχη τους.
Καλούμε την δημοτική αρχή να αναλάβει ενεργό ρόλο , και να συντονίσει ενέργειες που θα οδηγήσουν στην αναίρεση αυτής της απόφασης.
Καλούμε τους τοπικούς υπουργούς και βουλευτή  να δώσουν άμεση λύση και να πάρουν θέση στην  υποβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών της Ν. Κίου
Καλούμε επίσης τους πολίτες , την τοπική κοινωνία, σε ετοιμότητα, ώστε  να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα δεκαετιών, τα οποία κινδυνεύουμε να χάσουμε “εν μία νυκτί” , εξ” αιτίας της ανάλγητης πολιτικής κυβέρνησης και τρόικας.

     ΣΠΥΡΟΣ  ΚΟΥΣΚΟΥΚΗΣ                                            

Δημοτικός Σύμβουλους Δήμου Άργους-Μυκηνών