Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ 
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ     
Άργος, 7 Φεβρουαρίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Βρισκόμαστε στον 26ο μήνα αυτής της Δημαρχιακής θητείας και μόλις  χθές, 6 Φεβρουαρίου 2013,   υπογράφηκε η σύμβαση για την  εκπόνηση της μελέτης, ύψους 400.000 ευρώ, για το έργο της αστικής ανάπλασης της πόλης του Άργους, που χρηματοδοτείται απο το ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού ύψους 4εκ. ευρώ. 
Έργα αστικών αναπλάσεων έχουν εγκριθεί για όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και για την πόλη του Άργους ( ώς η μεγαλύτερη πόλη του νομού ) από τον Σεπτέμβριο του 2010, δηλαδή απο τη προηγούμενη δημαρχιακή θητεία. Δυστυχώς η σημερινή Δημοτική Αρχή καθυστέρησε τραγικά τις διαδικασίες για την έναρξη του έργου αυτού, με αποτέλεσμα η εκπόνηση της μελέτης του έργου να ξεκινά ουσιαστικά σήμερα. Το έργο αυτό βέβαια ,  ο Δήμαρχος "το έχει... ξεκινήσει"   εδώ και πολλούς μήνες δια τηλεοράσεως. 
     Και σήμερα που δικαιώνεται η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία  όλους τους προηγούμενους μήνες μιλούσε για τραγικές καθυστερήσεις του έργου, που πίεζε την Δημοτική Αρχή για περισσότερη αποτελεσματικότητα, αυτή σήμερα θριαμβολογεί, συγχαίροντας τον... εαυτό της.


         Γιατί άραγε; Γιατί είμαστε ο τελευταίος δήμος που δικαιούται αυτό το πρόγραμμα και είμαστε  ουραγοί  σε ολόκληρη την περιφέρεια; Πλέον το γνωρίζουν  και οι ίδιοι. Δεν πρόκειται να ξεκινήσει κανένα έργο αυτή την τετραετία. Απλά συνεχίζουν να παραπλανούν τους πολίτες, να υπόσχονται στον καθένα ο,τι θέλει να ακούσει. 
      Σήμερα, για την Δημοτική Αρχή έπρεπε να είναι ημέρα  αυτοκριτικής για τις καθυστερήσεις που μας έφτασαν μέχρι εδώ, για τις ολιγωρίες και τα λάθη των υπεύθυνων για αυτό το έργο. 
      Ελπίζουμε οι 26 αυτοί μήνες να έγιναν μάθημα στη Δημοτική Αρχή, για να διορθώσουν τον τρόπο που διοικούν το δήμο και τις Υπηρεσίες του. Να έγιναν μάθημα, για λιγότερα λόγια και περισσότερη δουλειά. 
Τώρα, όμως είναι η ώρα της δημόσιας διαβούλευσης για τα δομικά στοιχεία αυτής της μελέτης , για τις κατευθύνσεις που καλούνται να υλοποιήσουν οι μελετητές. Οι φορείς της πόλης και οι ίδιοι οι πολίτες έχουν λόγο για το έργο αυτό, το οποίο δεν ανήκει σε καμία Δημοτική Αρχή, σε κανέναν Δήμαρχο, ανήκει σε όλους τους πολίτες. Έτσι και αλλιώς το έργο αυτό θα εξελιχθεί σε τρεις Δημαρχιακές θητείες. Τουλάχιστον ας αποτελέσει την απαρχή της αναγέννησης της πόλης και της ανάπτυξής της. Εμείς, θα συμβάλουμε στο δημόσιο διάλογο για το έργο αυτό, με θετικό τρόπο, όπως εξάλλου πράττουμε δύο χρόνια τώρα.
 Είναι η τελευταία μας ευκαιρία.

Γιώργος Αναγνώστου
Επικεφαλής αξιωματικής αντιπολίτευσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου