Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Κώστας Γκαργκάσουλας : «Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι»

Δημαγωγία, λαϊκισμός και αποπροσανατολισμός: τα προϊόντα του πανικού στον οποίο έχει περιέλθει η Δημοτική μας Αρχή. Κι όσο για την «ταμπακιέρα», ακόμα δεν έχει λάβει απάντηση ο κάθε πολίτης του Δήμου τούτου. Αγαπητοί κύριοι της Δημοτικής Αρχής, ερωτώ ΞΑΝΑ:
Το Ελεγκτικό Συνέδριο με απόφασή του, την οποία και έχετε στα χέρια σας, απορρίπτει κατηγορηματικά το ένταλμα πληρωμής των μισθωμάτων του νέου Δημαρχείου. Πως θα πληρωθούν τα μισθώματα αυτά; Σε ποιους θα καταλογιστούν;
Κατανοώ, είναι βασανιστικό το ερώτημα. Βασανιστική και η απάντηση την οποία δεν έχω λάβει ΑΚΟΜΑ. Αντ’ αυτής, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης, «στήθηκε», τεχνηέντως, Λαϊκό Δικαστήριο με σκοπό να αποπροσανατολίσει τους συμπολίτες μας και να δικάσει, «δίκην δικαστού», αυτόν που ΤΟΛΜΗΣΕ να πράξει το καθήκον του.
Πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μας τρομοκρατήσουν ή ότι θα εξαγνίσουν τα τρομερά, τα πρωτόγνωρα λάθη τους. Μέσα στον πανικό και την αφέλειά τους, δεν αντιλαμβάνονται ότι κανένα επικοινωνιακό τρικ δεν τους σώζει. Οι ψευτοτσαμπουκάδες και οι συγκεκαλυμμένες απειλές δεν αποδίδουν πια. Όλη αυτή η «θεατρική παράσταση» (βλ. Δημοτικό Συμβούλιο) που στήθηκε την Τρίτη και συνεχίστηκε τις επόμενες ημέρες, με συνεντεύξεις-μονολόγους και Δελτία Τύπου του Δημάρχου που όλο μάχεται  σε φανταστικά «Μαρμαρένια Αλώνια» και νικά φανταστικούς εχθρούς και εξολοθρεύει υποτιθέμενους αντιπάλους, και και και… όλο αυτό είναι ένα πάρτυ  ψυχικής εκτόνωσης και μια προσπάθεια συσπείρωσης της παράταξής του η οποία φθίνει με γεωμετρική πρόοδο αφού ένας-ένας αποχωρούν τα στελέχη της (βλ. Αδρακτάς, Κολεβέντης).


Όσο για μένα, ως πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης, στέκομαι σθεναρά απέναντι σε οτιδήποτε μη σύννομο πέφτει στην αντίληψή μου, σε κάθε τι που, κατά την άποψή μου, ζημιώνει ή πάει να ζημιώσει το Δημότη του νέου Δήμου και θεωρώ υποχρέωσή μου να το αναδεικνύω πολιτικά. Και θα συνεχίσω να το κάνω, με όλες μου τις δυνάμεις οι οποίες εκπορεύονται από την κοινωνία στην οποία ζω, εργάζομαι και αφουγκράζομαι τον παλμό της.
Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω ότι θα ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου προς πάσα κατεύθυνση όσον αφορά τις προσβολές  που δέχτηκα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης. Αντιλαμβάνομαι τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του για το τρομερό λάθος και την απίστευτη περιπέτεια στην οποία έχουν θέσει όλο το Δήμο. Το θράσος τους ξεχείλισε:  Άφησαν να εννοηθεί ότι επηρεάστηκε το Ανώτερο Δικαστήριο της χώρας. Αν είναι δυνατόν!


Κι όσο εγώ περιμένω μια απάντηση στο ερώτημα που επανειλημμένως έχω θέσει στα δημοτικά συμβούλια, οι πολίτες μας προχωρούν κι ένα βήμα παραπέρα κι αναρωτιούνται: 
- Πως είναι δυνατόν να χειρίζονται μια τέτοια υπόθεση με τόση προχειρότητα και ερασιτεχνισμό;
- Ποιος ο λόγος να νοικιάζουμε κτίρια, όταν ο Δήμος διαθέτει δύο Δημαρχεία (Λέρνας – Κουτσοποδίου) στα εξήμισι χιλιόμετρα από το κέντρο του Άργους;
Ερωτήματα δίχως απάντηση.
Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, ο πολιτικός σας χρόνος φτάνει στο τέλος του. Σε εννέα περίπου μήνες θα έχουμε εκλογές. Το μόνο που θα θυμούνται οι συμπολίτες μας από σας είναι:
·         Η πανσπερμία υποσχέσεων (κολυμβητήρια, κλειστά γυμναστήρια κ.α.)
·         Ο επικοινωνιακός βομβαρδισμός του Δημάρχου στα ΜΜΕ 
·         Η πολύ μεγάλη αύξηση στο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΡΜ και
·         Η απόλυτη προχειρότητα σχεδόν σε ό,τι σχεδιάσατε.
Κλείνοντας, κύριοι της Δημοτικής Αρχής, προς επίρρωση των όσων υποστηρίζω εδώ και αρκετό καιρό, δηλαδή την λανθασμένη επιλογή σας να μεταφέρετε το Δημαρχείο,
·         Εντάσσετε ξανά στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης Ιουλίου ως εντέκατο θέμα (περί μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου Άργους-Μυκηνών και συγκρότηση Επιτροπής Εκτίμησης του άρθρου 7 Π.Δ. 270/1981).
Ποια άλλη απόδειξη να χρειάζονται άραγε οι Δημότες μας για να καταλάβουν την πλήρη ανικανότητά σας; Ας ελπίσουμε πως κάποιος θα έχει την ευθιξία, ΦΙΛΟΤΙΜΟ το λέμε εμείς, να ζητήσει μια συγγνώμη ή να παραιτηθεί. Και όπως έλεγαν οι παλιοί «Όλο λάδι λάδι και τηγανίτα τίποτα»
                                                                         ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΡΚΑΣΟΥΛΑΣ
                                                          ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου