Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Γιώργος Αναγνώστου : Τα σχολεία φτωχός συγγενής, στην πολιτική του δήμου.

Για την απαράδεκτη πολιτική του δήμου απέναντι στα σχολεία μίλησε χθες στην τηλεόραση του MAX TV, ο επικ. της αντιπολίτευσης Γιώργος Αναγνώστου. 

      "Άφησαν από την αρχή της χρονιάς τα σχολεία χωρίς ούτε ένα ευρώ. Πολλοί διευθυντές σχολείων βάζουν χρήματα οι ίδιοι για να αγοράσουν τα απαραίτητα για τη λειτουργία τους. Ο δήμος οφείλει να βρει τρόπους να μην λείψουν από τα σχολεία, γραφική ύλη, εποπτικό υλικό, υλικά καθαριότητας. Είναι ντροπή γιατί τα χρήματα που απαιτούνται είναι ελάχιστα σε σχέση με αυτά που δαπανά ο δήμος σε άλλες δευτερεύουσες δραστηριότητες. 
       Η στήριξη της εκπαίδευσης, και κυρίως της δημόσιας εκπαίδευσης, αποτελεί προυπόθεση για να αντιμετωπίσουμε τη σημερινή πολύπλευρη κρίση που περνούν οι περισσότερες οικογένειες,  που περνάμε σαν κοινωνία. Είναι πρώτιστη υποχρέωση της δημοτικής Αρχής να δώσει προτεραιότητα στα ζητήματα της παιδείας. Οι Σχολικές Επιτροπές του δήμου , λειτουργούν τις περισσότερες φορές παράτυπα, συγκεντρωτικά, χωρίς να παράγουν ουσιαστικά αποτελέσματα, παρακολουθώντας απλά τις εξελίξεις στα σχολεία σαν παρατηρητές. 
       Αυτό πρέπει να αλλάξει, χρειαζόμαστε μια άλλη πολιτική για τα σχολεία, γιατί εκεί φοιτούν περισσότερα από 3000 νέα παιδιά, που αύριο αυτά θα στηρίξουν το μέλλον αυτού του δήμου".     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου