Με αφορμή την διοργάνωση του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου στο Άργος από τις 26 έως τις 29 Μαΐου 20011, ο κ. Γιώργος Αναγνώστου μεταξύ άλλων δήλωσε:
« Η διοργάνωση του διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου με θέμα : «Το Νόμισμα στην Πελοπόννησο, Νομισματοκοπεία, Εικονογραφία, Κυκλοφορία, Οικονομική Ιστορία, από την Αρχαιότητα έως και τη Νεότερη Εποχή», αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την πόλη του Άργους , αλλά και για το νέο δήμο Άργους – Μυκηνών. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 26 με 29 Μαΐου 2001 και διοργανώνεται από το Νομισματικό Μουσείο, το σύλλογο «Οι Φίλοι του Νομισματικού Μουσείου» , τη Γαλλική Σχολή Αθηνών, τη Δ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, τη 25η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Πελοποννησιακών Σπουδών.
Η διοργάνωση αυτή είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών που κατέβαλε η προηγούμενη δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού. Η απόφαση για την διοργάνωση αυτού του συνεδρίου πάρθηκε το 2009, από την οργανωτική επιτροπή και το Υπουργείο Πολιτισμού ως αποτέλεσμα των επιλογών μας να αναδείξουμε τη σημαντική και άγνωστη για πολλούς πολιτιστική κληρονομιά της πόλης του Άργους και την διαχρονική επιρροή της στη διαμόρφωση της ιστορίας της Ελλάδας. Πρόκειται για το σημαντικότερο συνέδριο που έχει πραγματοποιηθεί στο Άργος και η πραγματοποίησή του συμπίπτει χρονικά με τη δημιουργία του νέου δήμου Άργους – Μυκηνών, ενός δήμου που περικλείει στα όρια του, τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς θησαυρούς της χώρας. Το συνέδριο αυτό θα αποτελέσει την καλύτερη ευκαιρία για την ανάδειξή του στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας.
Η διοργάνωση αυτή είναι ακόμη αποτέλεσμα της σημαντικής δουλειάς που είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια στο τομέα του πολιτισμού και των άριστων σχέσεων του δήμου με το Υπουργείο Πολιτισμού και της Υπηρεσίες του. Η σχέση αυτή θα πρέπει να διατηρηθεί στα ίδια υψηλά επίπεδα προς όφελος του κοινού μας στόχου που είναι η ανάδειξη της σημαντικής ιστορικής κληρονομιάς της περιοχής μας στην Ελλάδα και τον κόσμο.
Για την διοργάνωση αυτού του συνεδρίου οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την κ. Λίνα Μενδώνη, Γενική Γραμματέα Πολιτισμού του ΥΠΠΟΤ, την κ. Άλκηστις Παπαδημητρίου, Διευθύντρια Δ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ΥΠΠΟΤ, τον κ. Δημήτριο Αθανασούλη, Διευθυντή 25ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ΥΠΠΟΤ, τον Dominique Mulliez, Διευθυντή της Γαλλικής Σχολής
και τον κ. Patrick Marchetti, Καθηγητή Ιστορίας και Νομισματικής Πανεπιστημίων Namur και Louvain-la-Neuve Βελγίου ».
και τον κ. Patrick Marchetti, Καθηγητή Ιστορίας και Νομισματικής Πανεπιστημίων Namur και Louvain-la-Neuve Βελγίου ».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου