Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταψήφισε το τεχνικό Πρόγραμμα 2012 του δήμου Άργους - Μυκηνών .

     Η αξιωματική αντιπολίτευση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 13 Ιανουαρίου 2012, καταψήφισε το τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Άργους - Μυκηνών. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Αναγνώστου μιλώντας στο δημοτικό Συμβούλιο μεταξύ άλλων είπε: " Το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου για το 2012 αποτελεί ένα "άθροισμα - ευχολόγιο"  έργων, αποσπασματικών μεταξύ τους που δεν οδηγούν σε καμία αναπτυξιακή προοπτική το νέο δήμο και δεν αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των συνενούμενων δήμων. Τα έργα τα οποία περιλαμβάνονται δεν έχουν παρά ενδεικτικούς προυπολογισμούς, στοιχείο που δείχνει την έλλειψη ώριμων μελετών". Ο κ. Αναγνώστου μίλησε για τις τεράστιες καθυστερήσεις σε σχέση με τις μελέτες ωρίμανσης για την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ και για την απώλεια σημαντικών πόρων η οποία είναι περισσότερο από ποτέ πιθανή.
      Ο Δημήτρης Σκούφης επισήμανε την απουσία έργων στη δημοτική ενότητα Λυρκείας, γεγονός που αντιβαίνει τη σχετική ρύθμιση του Καλλικράτη για την ποσοστιαία συμμετοχή όλων των περιοχών του δήμου στο Τεχνικό Πρόγραμμα. Ο Μιχάλης Χασάπης τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης της μελέτης για την αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων στο Κιβέρι, που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη δημοτική Αρχή της Λέρνας και βέβαια την επιτάχυνση των έργων για την ύδρευση και την αποχέτευση στον συννενούμενο δήμο.
Η ελάσσονα αντιπολίτευση μετά την αρνητική τοποθέτηση του  κ. Σωτήρη Κοτσοβού, απείχε από την ψηφοφορία. Τελικά το Τεχνικό πρόγραμμα ψηφίστηκε μόνο  από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.      

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΤΟ BLOG ΣΑΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΜΩΣ ΤΗς ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΟΤΙ Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΜΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΣΥΝΟΔΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ/ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΙΚΗ ΜΟΥ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ. ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΠΟΧΗΣ ΤΑ ΕΙΠΑ ΩΣ ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΤΟΥ Δ.Σ.,ΤΗΝ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΕΤΣΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗς ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.ΙΣΩΣ Η ΦΑΣΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΔΙΑΠΛΗΚΤΙΣΜΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΘΑΡΑ Η Σ΄ΕΣΑΣ Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ. ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΜΟΥ ΘΕΣΗΣ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΩΤΣΟΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή