Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Αιφνιδιασμός Σαμαρά - Βενιζέλου με φόντο εκλογές στις 25 Ιανουαρίου.

     
 Σε κάθε περίπτωση, προτού βγει το 2014, θα ξέρουμε αν η παρούσα Βουλή εκλέξει Πρόεδρο ή αν θα οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές. Εφόσον δεν προκύψει συμφωνία, πρέπει να διαλυθεί η Βουλή -μέχρι τις 6 Ιανουαρίου δηλαδή- και να προκηρυχθούν εκλογές μέσα σε 30 ημέρες, δηλαδή μία από τις δύο Κυριακές (25 Ιανουαρίου ή 1η Φεβρουαρίου). Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί από αυτές τις εκλογές θα έχει τη δυνατότητα να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας μόλις με 151 βουλευτές.
      Οι βουλευτές και τα κόμματα καλούνται να λάβουν μέσα σε ένα εικοσαήμερο την κρίσιμη απόφαση να εκλέξουν Πρόεδρο ή να οδηγήσουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, στην πιθανή περίπτωση που δεν συγκεντρώσει 180 ψήφους ο υποψήφιος που θα προταθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία. 
     Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή θα διεξαχθεί στις 17 Δεκεμβρίου (απαιτούνται 200 ψήφοι). H δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στις 23 Δεκεμβρίου (200 ψήφοι) και η τρίτη στις 29 του ίδιου μήνα. Στην τελευταία απαιτείται ο αριθμός των 180 βουλευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου