Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Μια πρωτοφανής κομπίνα στο νομό που αριθμούσε 12 ομάδες χόκεϊ επί χόρτου με στόχο να μοριοδοτεί μαθητές στις πανελλήνιες έναντι 800 ευρώ

protothema.gr

Στην... παραγωγή και προώθηση παικτών χόκεϊ επί χόρτου φαίνεται ότι έχει κλίση η Αργολίδα. Η Στέρνα Αργολίδας, για παράδειγμα, είναι οικισμός σε υψόμετρο 180 μ. κοντά στο χωριό Λυρκεία και στην απογραφή του 2001 βρέθηκε να έχει 182 κατοίκους. Βέβαια, παρότι μικρός οικισμός είχε και ομάδα χόκεϊ επί χόρτου! Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος του argolida.gr κ. Γιώργος Νικολόπουλος, ο νομός είχε εξελιχθεί σε... χοκεομάνα. 

Αυτό φυσικά έχει την εξήγησή του, καθώς πίσω από την πληθώρα αθλητικών σωματείων σε παράξενα και παράταιρα για την Ελλάδα αθλήματα, κρύβεται μια επιχείρηση που έχει στηθεί με στόχο να πριμοδοτούνται οι «πρωταθλητές» μαθητές με επιπλέον μόρια στις εξετάσεις. Και να βελτιώνουν τη σχολή στην οποία εισάγονται τελικά.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Νικολόπουλου αλλά και εκπαιδευτικών που μίλησαν στην Καθημερινή, επιβεβαιώνεται ότι πολλές τουλάχιστον από τις ομάδες χόκεϊ ήταν ανύπαρκτες, υπήρχαν μόνο στα... χαρτιά και κανείς μαθητής δεν μετείχε. Αντίθετα, ως φαίνεται κάποιοι στο Αργος, αλλά και την Αττική, αξιοποιώντας τη σφραγίδα της Ομοσπονδίας Χόκεϊ, υποστήριζαν ότι διοργάνωναν «πρωταθλήματα» διαφόρων κατηγοριών αθλητών (εφήβων, κορασίδων κ.ά.). Οι «πρωταθλητές» μαθητές όταν έφθασαν στην Γ΄ Λυκείου, και κάνοντας χρήση της σχετικής διάταξης, ακριβώς λόγω της επίδοσής τους στο... χόκεϊ μοριοδοτούνταν επιπλέον στις πανελλαδικές εξετάσεις, και βελτίωναν την τελική τους κατάταξη στον πίνακα των υποψηφίων. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η εγγραφή στα εν λόγω σωματεία κόστιζε περί τα 800 ευρώ.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, ανακάλεσε την ειδική αθλητική αναγνώριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χόκεϊ, καθώς όπως τόνισε, δεν συμπληρωνόταν ο απαιτούμενος αριθμός σωματείων. Για τη σύσταση μιας ομοσπονδίας απαιτούνται 20 σωματεία, εκ των οποίων πρέπει να είναι ενεργά τουλάχιστον τα 15. Ο κ. Ανδριανός αναμένεται να τοποθετηθεί επί του θέματος μετά την ολοκλήρωση της έρευνας των αρμόδιων αρχών που διέταξε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής επί των καταγγελιών για πρωταθλήματα - «μαϊμού». Ενδεικτικά, στο Πρωτάθλημα Εφήβων για την περίοδο 2009-2010 από το Αργος είχαν δηλωθεί 12 ομάδες χόκεϊ. Από το 2010 έχει να ενημερωθεί και η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χόκεϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου