Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Μπορεί επιτέλους να λειτουργήσει το Δημοτικό Συμβούλιο;





Το ποτήρι  ξεχείλισε στο δημοτικό συμβούλιο  του  Δήμου Άργους – Μυκηνών με την ανευθυνότητα και την ασυνέπεια της δημοτικής αρχής. Στο δημοτικό συμβούλιο της 28ης  Δεκεμβρίου, για άλλη μια φορά δεν υπήρχαν οι εισηγήσεις των θεμάτων στη διάθεση της αντιπολίτευσης. Από καιρό έχουμε επισημάνει την ασυνέπεια, κυρίως του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, στο θέμα αυτό, αλλά πλέον είναι φανερό ότι η δημοτική αρχή εσκεμμένα υποκρύπτει την ενημέρωση πριν από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για αυτονόητους λόγους.
Έτσι, η δημοτική παράταξη  «Οι πολίτες μπροστά» αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο, θέλοντας να αναδείξει την σπουδαιότητα του θέματος και να τονίσει ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται.
Η δημοτική αρχή θα πρέπει να ξέρει  ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι όργανο  συμβούλων  που άγονται και φέρονται  στις αποφάσεις κάποιων ,  αλλά αποτελείται από   Δημοτικούς   συμβούλους  που εξέλεξε η κοινωνία ώστε να αναδείξουν τα προβλήματα του τόπου και να προτείνουν λύσεις γι αυτά. Και αυτό βέβαια δεν μπορεί να γίνει με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα το δημοτικό συμβούλιο.
Καταγγέλλουμε  λοιπόν την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής και αναμένουμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο  ο κάθε δημοτικός σύμβουλος να έχει τις απαραίτητες εισηγήσεις των θεμάτων και την απαραίτητη ενημέρωση σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου