Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Η αλήθεια για το έργο της ύδρευσης στη Λέρνα. Άμεση απάντηση του Μιχάλη Χασάπη στους ισχυρισμούς του Δημάρχου.




Σύμφωνα με δελτίο τύπου της 28/12/2011 του δήμου Άργους - Μυκηνών, υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του δήμου Άργους – Μυκηνών  και του αναδόχου για την κατασκευή του έργου " Ύδρευση του  Δήμου  Λέρνας από τις πηγές της Λέρνης ". Το έργο αυτό είναι στρατηγικής σημασίας για την δημοτική ενότητα Λέρνας ( πρώην δήμο Λέρνας ) γιατί ενώ οι πηγές της Λέρνης  βρίσκονται στην περιοχή και ενώ οι πηγές αυτές υδροδοτούσαν και υδροδοτούν  τις μεγάλες πόλεις του Άργους και του Ναυπλίου δεν υπήρχε αντίστοιχη πρόσβαση στις ιστορικές αυτές πηγές από τους κατοίκους της περιοχής.
Έτσι η δημοτική αρχή  του πρώην δήμου Λέρνας, αξιοποιώντας την υπουργική απόφαση της Δ/νσης υδατικού δυναμικού του υπουργείου Ανάπτυξης του 2003, που έδινε την δυνατότητα αξιοποίησης έως 100 κ. μ. την ώρα στον δήμο Λέρνας από τις πηγές της Λέρνης, προχώρησε στην δρομολόγηση και υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.
Με την 137/2008 απόφαση του δημοτικού του συμβουλίου, ανέθεσε την σύνταξη της σχετικής μελέτης, η οποία προβλέπει την εγκατάσταση αντλιοστασίου στις πηγές και κατασκευή δικτύων μεταφοράς του νερού από τις πηγές στις τρείς δεξαμενές των τοπικών κοινοτήτων Μύλων , Κιβερίου και Σκαφιδακίου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στο ποσόν των 1.080.000 euro και να επισημάνουμε εδώ ότι ενώ συνήθως οι μελέτες ανέρχονται στο 5 έως 10% του προϋπολογισμού του έργου (δηλαδή 70 -150.000 euro ) ο δήμος Λέρνας κατάφερε την σύνταξη και ολοκλήρωσή τους εκταμιεύοντας μόνο 15.800 euro. Αξίζουν βέβαια ευχαριστίες στην μελετητική ομάδα της ΜΟΔ  ( Μονάδα Οργάνωσης και Διαχείρισης ) του υπουργείου Εσωτερικών που σε πολλαπλή και στενή συνεργασία με τον δήμο φρόντισε για την επιμέλεια, ολοκλήρωση και ωρίμανση του σχετικού φακέλου.
Μετά την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης  μεταξύ του δήμου Λέρνας και του δήμου Άργους,  ο οποίος είχε διαχειριστική επάρκεια που ήταν απαραίτητη για την ένταξη του έργου, ο φάκελος υπεβλήθη από τον πρώην δήμο Λέρνας στην περιφέρεια Πελοποννήσου όπου εντάχθηκε για χρηματοδότηση μέσω του Ε.Σ.Π.Α. πριν το τέλος του 2010. Χαιρετίζουμε λοιπόν με ιδιαίτερη ικανοποίηση, παρά το γεγονός ότι στο δελτίο τύπου δεν αναφέρεται τίποτα για το ότι το έργο εντάχθηκε μετά από σκληρή δουλειά και προσπάθεια στο ΕΣΠΑ από τον πρώην δήμο Λέρνας, την υλοποίηση του έργου από τον ενοποιημένο πλέον δήμο Άργους – Μυκηνών.
 Επισημαίνεται εδώ ότι  όπως αναφέρεται σε πρόσφατη επιστολή του πρώην δημάρχου Λέρνας προς τον δήμαρχο Άργους – Μυκηνών, υπάρχει έτοιμη μελέτη για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στην δημοτική ενότητα Λέρνας για ένταξη και χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ, όπως επίσης και σχεδόν έτοιμη μελέτη για την επέκταση των λιμενικών εγκαταστάσεων στο Κιβέρι, αλλά οι ενέργειες της παρούσας δημοτικής αρχής του δήμου Άργους – Μυκηνών για την ένταξη και χρηματοδότησή τους μέσω ΕΣΠΑ είναι ανύπαρκτες ή αργούν χαρακτηριστικά.

                                         Για την δημοτική παράταξη " Οι πολίτες μπροστά "
                                                Χασάπης Μιχαήλ
                                                          τ. Δήμαρχος Λέρνας
                                                           Δημοτικός  Σύμβουλος  Άργους – Μυκηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου