Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Στυλιανίδης: «Υπό μελέτη το θέμα της μεταφοράς των αυτοδιοικητικών εκλογών».

«Oυδέποτε άνοιξε από το υπουργείο Εσωτερικών θέμα της μετάθεσης του χρόνου διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και ούτε κόμμα της συγκυβέρνησης το έθεσε», διαβεβαίωσε την Παρασκευή στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης. 

Ο υπουργός ενημέρωσε μάλιστα το Σώμα ότι θα μελετήσει το ζήτημα μετάθεσης των Αυτοδιοικητικών εκλογών, τόσο από νομικής όσο και από πολιτικής πλευράς και θα ενημερώσει τη Βουλή, η οποία τελικά θα κληθεί να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παπά, ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης ανέφερε ότι τόσο η ΚΕΔΕ, όσο και οι αιρετοί περιφερειάρχες έχουν υποβάλλει αίτημα για την μετάθεση των εκλογών, με το σκεπτικό πως απαιτείται περισσότερος χρόνος για την πλήρη εφαρμογή του Καλλικράτη. Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκτιμούν ότι η ημερομηνία των εκλογών συμπίπτει με την διαδικασία ολοκλήρωσης της απορρόφησης του ΕΣΠΑ καθώς και ότι η παράλληλη διεξαγωγή τους με τις Ευρωεκλογές θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου