Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Παρέμβαση Αναγνώστου για το νοσοκομείο.

             Με παρέμβαση του επικεφαλής της αξιωμ. αντιπολίτευσης  κ. Γιώργου Αναγνώστου για το Νοσοκομείο, ξεκίνησε το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. 
             Ο κ. Αναγνώστου ενημέρωσε το συμβούλιο για το νέο σύστημα εφημεριών του ενιαίου πλέον νοσοκομείου Άργους - Ναυπλίου. Μέχρι πρόσφατα τις Καθημερινές ( Δευτέρα - Πέμπτη ) εφημέρευαν και τα δύο νοσοκομεία ενώ  τα Σαββατοκύριακα ( Παρασκευή μεσημέρι - Δευτέρα πρωί ) εφημέρευαν εναλλάξ. Το σύστημα αυτό εφαρμόζονταν για δεκαετίες, προκαλώντας πολλά προβλήματα στους κατοίκους του νομού. Με το νέο σύστημα εφημεριών όμως η κατάσταση χειροτέρεψε αντί να βελτιωθεί. Τα  δύο νοσοκομεία εφημερεύουν πλέον όλη την εβδομάδα εναλλάξ με αποτέλεσμα τεράστια προβλήματα στην πρόσβαση των πολιτών στα νοσοκομεία. Το νέο σύστημα δεν είναι μόνο προβληματικό, αλλά πλέον και επικίνδυνο για την παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες. 
        Και δεν έφτασε η αλλαγή του συστήματος εφεμεριών, πριν λίγες εβδομάδες, αποφασίστηκε ιατροί - χειρουργοί του νοσοκομείου Άργους  να αποσπώνται για εφημερίες στο νοσοκομείο...ΚΟΡΙΝΘΟΥ !!!. Πλήρης αποδυνάμωση του ήδη αποδυναμωμένου νοσοκομείου.
       Η σημερινή τραγική κατάσταση πρέπει να πάρει τέλος. Η Μονάδα Εμφραγμάτων του νοσοκομείου Άργους να "μπεί" σε καθημερινή εφημερία. Είναι απαράδεκτο η Μονάδα να λειτουργεί τις μισές ημέρες της εβδομάδας και τις υπόλοιπες να διακομίζονται ασθενείς εκτος νομού. Είναι απαράδεκτο να μην λειτουργεί Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο νοσοκομείο του Άργους καθημερινά και πλήρως εξοπλισμένο. 
Ζητάμε τα αυτονόητα, τα ελάχιστα, ώστε να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.
      Αν κάποιοι επεξεργάζονται σχέδια τα λειτουργήσουν τελικά  μόνο τα νοσοκομεία Τρίπολης και Κορίνθου, εξαφανίζοντας απο τον υγειονομικό χάρτη το νοσοκομείο Άργους να το ξεχάσουν.
     Λύσεις υπάρχουν, και μάλιστα στα σημερινά δημοσιονομικά πλαίσια, για την νοσοκομειακή περίθαλψη στην Αργολίδα, απλά κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα για να μην έχουν πολιτικό κόστος. Για πόσο ακόμα θα κοροιδεύουν τους πολίτες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου