Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Σχέδιο εξοικονόμησης εκατομμυρίων ευρώ με μείωση σε ενοίκια που πληρώνει το δημόσιο.

Ο δήμος οφείλει να αξιοποιήσει όλα τα ακίνητα που διαθέτει και αυτά είναι πολλά...

ΜΕΙΩΣΗ 10%-25% θα διεκδικήσει το Δημόσιο στα ενοίκια που πληρώνει για να στεγάζει τις υπηρεσίες του και τα οποία δεν έχουν ήδη μειωθεί.

Το υπουργείο Οικονομικών έθεσε χθες σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο με τίτλο «Περιστολή δημόσιων δαπανών και ρύθμιση θεμάτων δημοσιονομικών ελέγχων» στο οποίο προβλέπεται η περιστολή της δαπάνης για ενοίκια που καταβάλλει το Δημόσιο, ενώ με άλλη ρύθμιση περικόπτονται οι αποδοχές των μελών της κυβέρνησης. Από τις παρεμβάσεις αυτές το υπουργείο οικονομικών εκτιμά ότι θα εξοικονομηθούν συνολικά 27 εκατ. ευρώ.
Στη ρύθμιση του σχεδίου νόμου γίνεται λόγος για τη μείωση της δημόσιας δαπάνης για μισθώματα κτιριακών εγκαταστάσεων από 1/10/2012. Προβλέπεται ότι οι δημόσιες υπηρεσίες θα πρέπει να διεκδικήσουν τα εξής:

ñ μείωση 10% για ενοίκιο έως 1.000 ευρώ
ñ για ενοίκιο 1.000,01 ευρώ έως 2.000 ευρώ μείωση κατά 15%.
ñ για ενοίκιο 2.000,01 ευρώ έως 3.000 μείωση 20%.
ñ για ενοίκιο που υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ η περικοπή θα φτάσει το 25%.

Στο νομοσχέδιο σημειώνεται ότι οι περικοπές αυτές δεν αφορούν ενοίκια τα οποία έχουν ήδη μειωθεί κατά τα ποσοστά αυτά. Στις περιπτώσεις που έχει ήδη γίνει περικοπή, αλλά η μείωση του ενοικίου είναι μικρότερη από τα ποσοστά που ορίζονται στο νομοσχέδιο, θα υπάρξει αναπροσπαρμογή την 1/10/2012.
Το Γενικό Λογιστηρίου του Κράτους εκτιμά ότι από τη ρύθμιση αυτή θα προκύψει περιστολή της δημόσιας δαπάνης στο επίπεδο των 15 - 17 εκατ. ευρώ ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου