Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΣΠΥΡΟΣ Ε. ΚΟΥΣΚΟΥΚΗΣ: Εξοχικά διαμερίσματα… απέκτησε ο δήμος Άργους – Μυκηνών !.


 

Τελικά ο δήμος Άργους – Μυκηνών απέκτησε και εξοχικά διαμερίσματα , ώστε να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις φιλοξενίες του, και φυσικά χωρίς να επιβαρύνεται οικονομικά. Τη φιλοξενία αναλαμβάνει η ΑΡΓΩ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.στα τουριστικά διαμερίσματά της στη Νέα Κίο.
Και φυσικά δεν μπορεί να είναι διαφορετικά αφού σε ερώτησή μου, καθ’ ότι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΡΓΩ Α.Ε. προς τον πρόεδρο , ποιος από τον Δήμο κλείνει τα δωμάτια , καθώς επίσης ποιος πληρώνει τον λογαριασμό έλαβα την απάντηση : “ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ”.
Στη συνέχεια μετέφερα την ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο πλέον, ερωτώντας τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ακριβώς το ίδιο. Μου απάντησαν ότι “ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ” ,αν είναι δυνατόν!!, παραπέμποντάς με στον πρόεδρο της επιχείρησης ο οποίος όμως απουσίαζε από το Δημοτικό Συμβούλιο . Από τον Άννα στον Καϊάφα δηλαδή.
Εν τω μεταξύ αίτησή μου που εκκρεμεί προς τον πρόεδρο της ΑΡΓΩ Α.Ε για συγκρότηση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό , παρακάμφθηκε ενώ ερχόμαστε σε έκτακτο συμβούλιο με άλλο θέμα. Ο πρόεδρος και τα άλλα μέλη στην πλειοψηφία τους δεν δέχτηκαν να συζητήσουμε περί αποζημίωσης από τον Δήμο σχετικά με τις φιλοξενίες του.
Δεν μένει τίποτε άλλο πλέον από το να καταφύγουμε σε ανοιχτή επιστολή στον τύπο και να ζητήσουμε να μας ενημερώσει οποιοσδήποτε γνωρίζει σχετικά. Έτσι κι αλλιώς από τον Δήμο την πήραμε την απάντηση. “ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ”.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΡΓΩ Α.Ε τι να περιμένουμε πλέον;
Εκεί υπάρχουν άνθρωποι διορισμένοι από την δημοτική αρχή οι οποίοι πρώτη φορά στη ζωή τους έμαθαν ότι υπάρχει τουριστική επιχείρηση στο Δήμο, που εδρεύει στη Νέα Κίο.

Υπάρχουν επίσης κι άλλοι οι οποίοι θεώρησαν ότι η τουριστική επιχείρηση είναι μια καλή περίπτωση να αυξήσουν, ακόμη και να διπλασιάσουν το μηνιαίο τους εισόδημα, εισηγούμενοι για τον εαυτό τους αντιμισθίες εξοργιστικές για το μέγεθος της επιχείρησης.

Και υπάρχουμε κι εμείς. Εμείς που μεγαλώσαμε με την επιχείρηση αυτή. Που ζήσαμε την αλλαγή στην εικόνα και τη μορφή της προσφυγικής μας πλατείας όταν στη θέση της χτιζόταν η δημοτική τουριστική επιχείρηση Νέας Κίου. Σε μια πόλη προς το αύριο, μια πόλη με προοπτική. Μια προοπτική μέσα από την ανάπτυξη της τουριστικής επιχείρησης. Εμείς που ζήσαμε την αγωνία των δημοτικών αρχών , κυρίως του αείμνηστου δημάρχου Γιώργου Κατριλιώτη, να φτάσει σήμερα η επιχείρηση να είναι καθαρή από οποιοδήποτε χρέος. Εμείς λοιπόν δεν πρόκειται να ανεχθούμε από κανέναν και με τίποτα να ασελγεί επάνω σε αυτό που μια ολόκληρη πόλη αγάπησε.

Απευθύνουμε λοιπόν ανοιχτό ερώτημα προς τον δήμαρχο, τον γενικό γραμματέα του δήμου, τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου, τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΑΡΓΩ Α.Ε και τους ζητάμε να το ξανασκεφτούν, να σοβαρευτούν και να δώσουν μία απάντηση. Γιατί μία και μόνη είναι η απάντηση. Κάθε πότε και πόσα θα πληρώνουν για τις φιλοξενίες του δήμου. Οτιδήποτε άλλο χαρακτηρίζεται επιδρομή της δημοτικής αρχής επάνω στην περιουσία του δήμου προς ικανοποίηση και τακτοποίηση των δημοσίων σχέσεων τους.

Και επειδή πολύς λόγος γίνεται από μέρους της δημοτικής αρχής περί νομιμότητας και ηθικής , ως προς τη νομιμότητα των παραπάνω θα αποφανθούν τα αρμόδια όργανα. Ως προς το ηθικό μέρος όμως,πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να είναι περήφανοι απέναντι στη τοπική κοινωνία και τους πολίτες της.


ο Σ. Κουσκούκης είναι 
Δημοτικός Σύμβουλος του  δήμου Άργους – Μυκηνών, μέλος της 

Δημοτική παράταξη ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου