Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ν. Κίος: Οι σημαίες δεν υποστέλλονται.




 Η  υποστολή της σημαίας της Ν. Κίου από την κεντρική πλατεία της, αποτελεί μια ακόμα άστοχη πράξη της νέας Δημοτικής Αρχής η οποία φανερώνει την  φιλοσοφία της για την αφομοίωση και κατάργησης  κάθε ιδιαιτερότητας  των πρώην συννενούμενων δήμων με το Άργος. Στη σύγχρονη αρχιτεκτονική του Καλλικράτη επιδίωξη των νέων δημοτικών αρχών οφείλει να είναι η ενσωμάτωση των πολιτιστικών και άλλων χαρακτηριστικών και ιδιαιτεροτήτων κάθε περιοχής του νέου δήμου σε ένα νέο ενιαίο και πολύμορφο σύνολο που θα σέβεται την πολιτιστική κληρονομιά του κάθε τόπου.   
Οι  σημαίες δεν υποστέλλονται επειδή κάποιοι ανιστόρητοι , αλλά και ασεβείς με την ιστορία του τόπου κατεβάζουν  το λάβαρο. Η σημαία με την Αργώ που  τόσο  περιεκτικά  και όμορφα δίνει το στίγμα της ιστορικής προέλευσης της Ν. Κίου βρίσκεται πάντα στην καρδιά μας. Η σημαία θα μπορούσε και πρέπει να παραμείνει στον ιστό της δίπλα στη νέα σημαία  του Καλλικρατικού μας δήμου. Η ιστορία ενός τόπου δεν γράφεται , αλλά ούτε και μπορεί να αλλάξει, από κάποιους  που έτσι ανάλγητα  απέναντι στο συναίσθημα των πολιτών αποφασίζουν από μόνοι τους.
Η άμεση επαναφορά της σημαίας εκεί που βρισκόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι το  ελάχιστο που μπορεί να πράξει η νέα δημοτική  αρχή  ως πράξη σεβαστού στη Ν. Κίο και τους πολίτες της.

        ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ  ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου