Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Γιώργος Αναγνώστου : Χωρίς αναπτυξιακούς στόχους ο προυπολογισμός του δήμου Άργους – Μυκηνών για το 2011.


Άτολμο και υπηρεσιακό χαρακτήρισε τον προυπολογισμό του 2011 του δήμου Άργους – Μυκηνών για το 2011, ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γιώργος Αναγνώστου. Ο κ. Αναγνώστου μεταξύ άλλων τόνισε:
« ο πρώτος προυπολογισμός της νέας δημοτικής Αρχής μόνο υπηρεσιακός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, αφού σε κανένα σημείο του δε διαφαίνονται οι στρατηγικές επιλογές ανάπτυξης του νέου δήμου. Άθροισμα επιμέρους μικρών έργων και κατακερματισμός μελετών χωρίς στόχευση χαρακτηρίζουν το τεχνικό μέρος του προυπολογισμού, ως συνέχεια του τεχνικού προγράμματος που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία τις προηγούμενες μέρες. Ο νέος Καλλικράτειος δήμος οφείλει να εκμεταλλευτεί τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης  στο επίπεδο της οικιστικής ανάπτυξης, της βιοτεχνικής παραγωγής και του πολιτισμού. Οφείλει να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε πόλης και Κοινότητάς του και να τα αναδείξει σε μια νέα ελκυστική ενότητα για την προσέλκυση επενδύσεων και επισκεπτών. Οφείλει να στηρίξει με ενεργητικές πολιτικές την κοινωνική συνοχή η οποία τα επόμενα χρόνια θα δοκιμαστεί από την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας.
Και στον προυπολογισμό, όπως και στο Τεχνικό πρόγραμμα, ξεχωρίζουν τρία σημαντικά έργα τα οποία προετοιμάστηκαν την προηγούμενη χρονιά. 
Τα έργα αστικής ανάπτυξης της πόλης του Άργους με προυπ. 4 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Το  έργο κατασκευής δικτύου αποχέτευσης και αγωγού μεταφοράς των λυμάτων στον τ. δήμο Λέρνας, προυπολογισμού 8.726.845,00.
Τα έργα εξοικονόμησης ενέργειας τα οποία είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, προπ. 700.000,00 περίπου.
Ψηφίσαμε από τον προυπολογισμό μόνο τις πιστώσεις για την μισθοδοσία του προσωπικού και αυτές που απορρέουν από υφιστάμενες συμβάσεις. Στις υπόλοιπες δαπάνες ψηφίσαμε «παρών» για τους παραπάνω λόγους. Παρόλα αυτά θα είμαστε δίπλα στη Δημοτική Αρχή σε κάθε προσπάθεια που θα κάνει για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, για την οικονομική ανάπτυξη  και την κοινωνική αλληλεγγύη. Τα σημερινά προβλήματα είναι δύσκολα, απαιτούν σύνθετους χειρισμούς και σε καμία περίπτωση βερμπαλισμούς  και άκριτες αντιπαλότητες. Μια ικανή δημοτική Αρχή οφείλει να αξιοποιήσει κάθε θετική πρωτοβουλία και δράση των προηγούμενων και να αξιοποιήσει κάθε σκεπτόμενο και ενεργό πολίτη που έχει διάθεση να στηρίξει τη νέα προσπάθεια».    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου