Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωση του δήμου Άργους – Μυκηνών για το Λασκαρίδειο λαογραφικό μουσείο της Ν.Κίου

Οι καλύτερα πληροφορημένοι για τη μη ολοκλήρωση του έργου του  Λασκαρίδειου Λαογραφικού Μουσείου είναι, εκτός των άλλων, δημοτικοί σύμβουλοι της σημερινής δημοτικής Αρχής  οι οποίοι ήταν  και δημοτικοί σύμβουλοι – στελέχη της δημοτικής Αρχής της Ν. Κίου την προηγούμενη τρετραετία. 
2.     Το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ περιορίστηκε σε όλους τους δήμους  λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει  άλλοθι για την μη υλοποίηση του έργου. Ο δήμος Άργους , όπως και οι υπόλοιποι δήμοι της χώρας,  εξακολουθούν να χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Εσωτερικών μέσω της ΣΑΤΑ για την εκτέλεση έργων. Είναι λοιπόν επιλογή του δήμου η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων του και η ένταξη σε αυτές του συγκεκριμένου έργου η όχι. Επισημαίνουμε τέλος, γιατί προφανώς οι συντάκτες του κειμένου δεν γνωρίζουν η σκόπιμα αγνοούν   ότι η δημοτική Αρχή του Άργους στις 31-12-2010  «κληρονόμησε» στη νέα δημοτική Αρχή  στο λογαριασμό της ΣΑΤΑ  ποσό 1,65 εκατ. ευρώ για έργα και μελέτες.
3.     Όσον αφορά την  προβολή συμβούλων της αντιπολίτευσης για ιδιοτελείς σκοπούς αρκεί κανείς να παρακολουθήσει καθημερινά τα δελτία ειδήσεων  στους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για να καταλάβει ποιοι και με ποιο τρόπο αυτοπροβάλλονται.
4.     Τελικά εκείνο που έχει σημασία είναι η ανάγκη προγραμματισμού του έργου του  εκσυγχρονισμού και της  ανάδειξης του Λασκαρίδειου Λαογραφικού Μουσείου. Είναι καθήκον της δημοτικής Αρχής στους κατοίκους της Ν. Κίου και ολόκληρου του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου