Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Γιώργος Αναγνώστου : Οι αυξήσεις στο νερό στο δήμο Άργους – Μυκηνών είναι εξωφρενικές !!!


Η επιλογή της αύξησης στα τιμολόγια του νερού στο δήμο Άργους – Μυκηνών, στη πόλη του Άργους και στη Ν. Κίο, που αποφασίστηκε από το δημοτικό Συμβούλιο της προηγούμενες ημέρες,  αποτελούν ομολογία αδυναμίας της δημοτικής Αρχής να εφαρμόσει μια πολιτική εξυγίανσης της δημοτικής επιχείρησης και της λειτουργίας της με ιδιωτικοοικονομικά χαρακτηριστικά.
Ο εναγκαλισμός της διοίκησής της με τη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας, η ατολμία στη λήψη των αναγκαίων  αποφάσεων που θα βγάλουν της επιχείρηση από το οικονομικό αδιέξοδο που έχει οδηγηθεί για περισσότερα από δέκα χρόνια,  είναι βέβαιο ότι θα οδηγεί κάθε χρόνο σε αύξηση των τιμολογίων της με σημαντικότατες επιβαρύνσεις των πολιτών.
Η συνέχιση της λειτουργίας της με ξεπερασμένο διοικητικό και εργασιακό μοντέλο θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη συνέχιση της λειτουργίας της, καθιστώντας επισφαλή τη θέση των εργαζομένων σε αυτή.
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης  σήμερα έχει ανάγκη από την υιοθέτηση ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων διοίκησης, πλήρη  «απεξάρτηση» από τη δημοτική Αρχή, αξιοποίηση της τεχνογνωσίας των υπαλλήλων της και επέκταση των δραστηριοτήτων της σε νέους τομείς, όπως η ενέργεια,  οι    Συμβουλευτικές υπηρεσίες, εμπορικές και άλλες δραστηριότητες, η συνεργασία με άλλες εταιρείες ύδρευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου