Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Παραβατικές συμπεριφορές και Δήμαρχος… μαινόμενος !




Τις τελευταίες  ημέρες και με αφορμή παραβατικές συμπεριφορές και παράνομες πράξεις  τσιγγάνων στην περιοχή της Νέας Κίου γίναμε  μάρτυρες ενός παραληρήματος του κ. δημάρχου Αργους  - Μυκηνών ο οποίος ανακαλύπτει  συνωμότες  και επίορκους αστυνομικούς και στέλνει τελεσίγραφα σε  υπουργούς. Η συμπεριφορά του και η πρακτική του προσβάλλει τους λειτουργούς της πολιτείας που έχουν επιφορτιστεί το έργο της ασφάλειας και της αστυνόμευσης.
Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι η παραβατικότητα  δεν αντιμετωπίζεται ούτε με λεονταρισμούς , ούτε με αυτοδικίες, ούτε με τετελεσμένα και τελεσίγραφα.
Ο  δήμος είναι ανάγκη  να αναλάβει πρωτοβουλία για τη σύσταση μιας ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ στην οποία θα μετέχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος, εκπρόσωποι των Εισαγγελικών και Αστυνομικές αρχών, ειδικοί επιστήμονες και  εκπρόσωποι τοπικών φορέων.
.Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση, και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό,   είναι το γεγονός ότι σε ζητήματα που απαιτείται η συνεργασία δήμου και πολιτείας ο κ. δήμαρχος  επιλέγει το δρόμο της αντιπαράθεσης κι όχι της συνεργασίας. Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι η τακτική αυτή, πέρα από λαικίστικη είναι και  επιζήμια είναι για τον τόπο. Ο  μόνος δρόμος  για την επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων είναι ο δρόμος της  διαβούλευσης και  της συνεργασίας .  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ  ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου