Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Γιώργος Αναγνώστου: Η καθυστέρηση δύο σημαντικών έργων στο δήμο οφείλεται σε ανικανότητα η σε μια εκ προμελέτης ολιγωρία. Γιατί καθυστερούν τα έργα στη περιοχή του νοσοκομείου και στην οδό Μεσσηνίας – Αρκαδίας ;





Προκαλεί τουλάχιστον απορία η συνεχιζόμενη καθυστέρηση δύο σημαντικών έργων στη πόλη του Άργους. Τα έργα αυτά αφορούν αναπλάσεις στην περιοχή του νοσοκομείου και στην  οδό Μεσσηνίας – Αρκαδίας. Τα έργα αυτά  δημοπρατήθηκαν τον Αύγουστο του 2010, μετά από σχετικές μελέτες που ολοκλήρωσαν οι τεχνικές υπηρεσίες του τότε δήμου Άργους.

Τα έργα ανάπλασης στο βόρειο τμήμα της πόλης
Το πρώτο έργο προυπολογισμού 600.000,00 ευρώ αφορούσε έργα ανάπλασης στο βόρειο τμήμα της πόλης στην περιοχή του νοσοκομείου και ειδικότερα την ασφαλτόστρωση και κατασκευή πεζοδρομίων, συμπεριλαμβανομένων των δύο οδών πρόσβασης στο νοσοκομείο. Της οδού πρόσβασης στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και της οδού πρόσβασης στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Και οι δύο αυτές οδοί εξακολουθούσαν χωμάτινοι από το έτος 2000, όταν επί προεδρίας μου στο νοσοκομείο δημιουργήθηκαν αυτές οι νέες εγκαταστάσεις. Στο έργο περιλαμβάνεται ακόμα πλακόστρωση της πρόσβασης στο 6ο δημοτικό σχολείο και διαμόρφωση του δημόσιου χώρου έμπροσθεν του σχολείου αυτού και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων στην παραπάνω περιοχή. Το έργο αυτό σήμερα εξακολουθεί να μην έχει ολοκληρωθεί τόσους μήνες μετά την δημοπράτησή του. Να σημειώσω ότι  με την ενοποίηση των δύο νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου που αποφασίστηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Υγείας, ο κάθε πολίτης μπορεί να αξιολογήσει τη σημασία του έργου αυτού.


Τα  έργα ανάπλασης της οδού  Μεσσηνίας – Αρκαδίας
Εκεί όμως που η καθυστέρηση ξεπερνά κάθε όριο είναι το έργο ανάπλασης της οδού  Μεσσηνίας – Αρκαδίας, από το ναό του Αγίου Κωνσταντίνου μέχρι την οδό Τριπόλεως. Στο έργο περιλαμβάνεται και η βελτίωση της πρόσβασης για την ανάδειξη του ναού της Ήσιδος στην οδό Μπουσουλοπούλου. Και το έργο αυτό, προυπολογισμού 600.000,00 ευρώ, δημοπρατήθηκε τον Αύγουστο του 2010, μετά από σχετικές μελέτες που ολοκλήρωσαν οι τεχνικές υπηρεσίες του τότε δήμου Άργους. Σκοπός του η ανάπλαση σε μια υποβαθμισμένη περιοχή της πόλης που γειτνιάζει με τον κεντρικό αρχαιολογικό χώρο. Το έργο αυτό σε συνέχεια των έργων που τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, και όχι μόνο,  έγιναν στο αρχαιολογικό χώρο, θα αναβαθμίσει σημαντικά και την επισκεψιμότητα και την προσβασιμότητα στις υποβαθμισμένες για χρόνια αρχαιότητες της πόλης. Δυστυχώς μέχρι σήμερα και αφού έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες εργασίες υπογείωσης του δικτύου της ΔΕΗ στη περιοχή, το έργο δεν έχει καν ξεκινήσει.
 Να σημειώσω εδώ ότι τα χρήματα για τα δύο αυτά έργα, 1,25 εκατ. ευρώ δεσμεύτηκαν για το σκοπό αυτό  όταν ήμουν Αντιδήμαρχος έργων το καλοκαίρι του 2010 από τον  προυπολογισμό της ΣΑΤΑ του δήμου Άργους.
Είναι πρόδηλη η απορία γιατί τέτοια καθυστέρηση   στην υλοποίηση των δύο σημαντικών έργων για την πόλη. Ανικανότητα η εκ προμελέτης καθυστέρησης για να δείξουμε στους πολίτες ότι τα έργα δεν σχεδιάστηκαν και δημοπρατήθηκαν από την προηγούμενη δημοτική Αρχή, αλλά από τη σημερινή. Ελπίζω να μην ισχύουν σήμερα τέτοιες λογικές στη δημοτική Αρχή. Τα έργα οφείλουν να έχουν συνέχεια, ανήκουν μόνο στους πολίτες οι οποίοι τελικά είναι αυτοί που αξιολογούν όλους μας , συμπολίτευση και αντιπολίτευση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου