Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Γιώργος Αναγνώστου: Να λειτουργήσουν άμεσα οι νέες σχολικές επιτροπές του δήμου Άργους – Μυκηνών.



Δελτίο τύπου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εξέδωσε η δημοτική παράταξη ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.
« Η φετινή σχολική χρονιά που μόλις ξεκίνησε, θα είναι χωρίς αμφιβολία μια δύσκολη χρονιά τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας θα έχουν επιπτώσεις δυστυχώς και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οι σημαντικές θετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας θα συνοδευτούν και από πολλές δυσκολίες. Με θετικό πνεύμα και κοινή προσπάθεια είναι βέβαιο ότι αυτές θα ξεπεραστούν.
Ο δήμος οφείλει να βοηθήσει αποφασιστικά σε αυτή την προσπάθεια. Όπως είναι γνωστό στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές, οι σχολικές επιτροπές που λειτουργούσαν μέχρι την προηγούμενη σχολική χρονιά σε κάθε σχολείο, συγχωνεύονται σε δύο  νομικά πρόσωπα, ένα για τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και ένα για  τις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι σχολικές επιτροπές του δήμου Άργους – Μυκηνών έχουν συσταθεί με ΦΕΚ από τις 16 Ιουνίου 2011 και έχουν οριστεί τα μέλη τους με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Αυτές οι σχολικές επιτροπές οφείλουν άμεσα να λειτουργήσουν για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, όπως ο νόμος προβλέπει, καθήκοντα που εκτός των άλλων αναφέρονται στην κατανομή των πιστώσεων για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και την ιεράρχηση των αναγκών τους. Οποιαδήποτε άλλη λειτουργία εκτός από παράνομη είναι και επικίνδυνη για την ίδια τη λειτουργία των σχολείων.
Το σημαντικότερο πρόβλημα που παρουσιάζεται σήμερα στα σχολεία αφορά την καθυστέρηση διανομής των βιβλίων στους μαθητές. Το κόστος   της διανομής φωτοτυπιών στους μαθητές, λύση που επιλέχθηκε  για τις πρώτες εβδομάδες της σχολικής λειτουργίας , σε καμία περίπτωση  δεν πρέπει  να επιβαρύνει την ελληνική οικογένεια. Μπορεί να καλυφθεί από την σχολική επιτροπή η τον δήμο. Οφείλουμε δήμος και σχολική κοινότητα να πάρουμε πρωτοβουλίες τόσο για την  ορθολογική χρήση των φωτοτυπιών, όσο και την  αποκομιδή και ανακύκλωση του χαρτιού,  όταν φτάσουν όλα τα βιβλία στα σχολεία. Η  θέσπιση κάποιου είδους βραβείου, για το σχολείο που θα επιστρέψει τη μεγαλύτερη ποσότητα χαρτιού μπορεί να  αποτελέσει μια σημαντική πρωτοβουλία.
  Είμαστε βέβαιοι ότι με την συνεργασία εκπαιδευτικών , μαθητών και γονέων η χρονιά που μόλις ξεκίνησε  μπορεί να είναι  και δημιουργική και ελπιδοφόρα ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου