Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μας αφορά όλους. Ο δήμος να στηρίξει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν. Κίου



Δελτίο τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εξέδωσε η δημοτική παράταξη ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.
« Η 5η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Ημέρα Γιορτής και Μνήμης για το Περιβάλλον από τα Ηνωμένα Έθνη. Ολόκληρη  η υφήλιος  γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία του πλανήτη. Κάθε χρόνο υπάρχει ένα τιμώμενο θέμα, ώστε κάθε έτος να θίγεται ένα διαφορετικό φλέγον θέμα που αφορά το περιβάλλον. Ο φετινός θέμα «Δάση: Η Φύση στην Υπηρεσία μας».
 Για μας στο δήμο Άργους – Μυκηνών,  με το τεράστιο ορεινό μέτωπο, η προστασία των δασών μας αποτελεί ανοικτή πρόκληση. Η σημερινή ημέρα είναι ακόμα  μια θαυμάσια ευκαιρία να ευαισθητοποιήσουμε κυρίως τα παιδιά σχετικά με το περιβάλλον που ζούνε. Οφείλουμε να αντιληφθούμε όλοι μας ότι οι έννοιες «οικολογία», «περιβαλλοντική συνείδηση» και «περιβαλλοντική προστασία» μας αφορούν πολύ πιο άμεσα απ’ όσο νομίζουμε και ότι ο καθένας μας ξεχωριστά έχει τη δύναμη να συμβάλλει ενεργά και ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση.
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν. Κίου, όλα τα προηγούμενα χρόνια, με τις συνεχείς  προσπάθειες του προσωπικού του, και μέσα σε δύσκολες συνθήκες,  προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών και την περιβαλλοντική εκπαίδευσή τους. Αξίζουν τον έπαινό μας όλοι αυτοί που εργάστηκαν και εργάζονται  στο Κέντρο αυτό. Ο  δήμος οφείλει να το στηρίξει με κάθε κόστος για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο ρόλο του ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου