Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Συνάντηση των μελών της δημοτικής παράταξης, του δήμου Άργους – Μυκηνών ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ στη Λέρνα.



Την Κυριακή 29 Μαϊου 2011, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του επικε-φαλής  της δημοτικής παράταξης, του δήμου Άργους – Μυκηνών ¨οι πολίτες μπροστά ¨ Κ. Γιώργου Αναγνώστου με στελέχη της δημοτικής ενότητας Λέρνας. Στην συνάντηση συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι  Χασάπης Μιχ. και Λυκοσκούφης Στ. , δημοτικοί σύμβουλοι του πρώην δήμου Λέρνας, όπως επίσης και στελέχη του ψηφοδελτίου  ¨Οι πολίτες μπροστά¨. Στην αρχική τοποθέτησή του ο Κ. Αναγνώστου αναφέρθηκε στην οργάνωση και λειτουργία της παράταξης, λέγοντας ότι ξεκινάει μια σειρά επαφών με τα στελέχη των δημοτικών ενοτήτων του δήμου για την αμφίπλευρη ενημέρωση, αλλά και την καλύτερη γνώση και ανάδειξη των προβλημάτων και των προτεραιοτήτων της κάθε περιοχής . Στην συνέχεια  μιλώντας για την μέχρι σήμερα πορεία του δήμου – Άργους – Μυκηνών επισήμανε:
·                    Ότι η λειτουργία του δημάρχου αλλά και της δημοτικής αρχής επικεντρώνεται στην πόλη του Άργους, παραμελώντας της δημοτικές ενότητες της περιφέρειας ,αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι σχεδόν όλα τα προγραμματισμένα ή  δημοπρατηθέντα έργα της περιφέρειας ακυρώθηκαν, με μια απόφαση που δεν έχει προγούμενο.
·                    Ότι έχει καλλιεργηθεί από τη δημοτική Αρχή  ένα κλίμα δυσπιστίας και όχι καλής συνεργασίας με τους υπαλλήλους  υπαλλήλων του δήμου, που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της αυθαιρεσίας
·                    Ότι η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου είναι υποβαθμισμένη από το γεγονός ότι στα περισσότερα θέματα δεν υπάρχουν εισηγήσεις αλλά και ούτε ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις από την πλευρά της πλειοψηφίας. Επίσης από το γεγονός ότι οι σύμβουλοι           της μειοψηφίας κατά την διάρκεια των τοποθέτησεών τους είτε            διακόπτονται είτε δέχονται προσωπικές επιθέσεις. με αποτέλεσμα           να μην υπάρχει ένας ουσιαστικός και αποτελεσματικός διάλογος.
·               Ότι το μεγαλύτερο μέρος του τεχνικού προγράμματος του δήμου είναι κατακερματισμένο σε μικρά έργα, μικρής αποτελεσματικότητας τα οποία προωθούνται με απ΄ ευθείας αναθέσεις.
·               Ότι πλέον μετά από πέντε μήνες στη διακυβέρνηση του δήμου η νέα δημοτική Αρχή στερείται ενός προγράμματος που θα ενοποιεί τους συννενομένους δήμους με το Άργος και θα αξιοποιεί κάθε συγκριτικό πλεονέκτημά τους.  

Στην συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Χασάπης , αναφερόμενος στα θέματα της δημοτικής ενότητας Λέρνας, επεσήμανε τις μεγάλες ευθύνες της δημοτικής αρχής, αλλά και συγκεκριμμένα του αντιδημάρχου Κ. Κρίγκου και του δημοτικού συμβούλου Κ. Λιβανού για την διάλυση των δημοπρασιών των δύο έργων του Σκαφιδακίου,  δηλαδή της "οριοθέτησης- διευθέτησης ρέματος από διώρυγα Αναβάλου έως οικία Πλιάγκα "  και της διαπλάτυνσης δρόμου  στο κέντρο του Τ. Δ. Σκαφιδακίου (από οικία Σούρσου έως ιδιοκτησία αδελφών Φάσ-σου). Αναφέρθηκε επίσης στην εμπλοκή του έργου της κατασκευής νέου κοιμητηρίου, στην τοπική κοινότητα Μύλων, λόγω καθυστέρησης της χρηματοδότησης του κρατικού προγράμματος "ΘΗΣΕΑ". Ακόμα έκανε μια ενημέρωση για την πορεία των ήδη δρομολογημένων από τον πρώην δήμο Λέρνας έργων της " Ύδρευσης του δήμου Λέρνας από τις πηγές της Λέρνης", "της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης του δήμου Λέρνας και αγωγού μεταφοράς λυμάτων", "της διευθέτησης και ανάπλασης της παραρεμμάτιας ζώνης του χειμάρου Ξοβριού στην τοπική κοινότητα Κιβερίου και την "Ολοκλήρωση έργων και νέων υποδομών στο λιμάνι Κιβερίου".
Τέλος αναφέρθηκε αναλυτικά στις εξελίξεις λειτουργίας μισθωμένων  καταστημάτων του δήμου στους Μύλους και του δημοτικού καταστήματος στην παραλία Κιβερίου. 
Ο Κ. Αναγνώστου κλείνοντας, επεσήμανε την αναγκαιότητα και χρησιμότητα της συνάντησης και όσον αφορά την αμφίπλευρη ενημέρωση και την υποβολή προτάσεων για την καλύτερη λειτουργία και συντονισμό της παράταξης αλλά και την αποτελεσματικότερη παρέμβαση στην επίλυση , όχι μόνο των προβλημάτων που απασχολούν την δημοτική ενότητα της Λέρνας, αλλά και ολόκληρου του δήμου Άργους – Μυκηνών.
Τέλος ανακοίνωσε την λειτουργία ιστοσελίδας τις επόμενες ημέρες ώστε οι πρωτοβουλίες και οι θέσεις της δημοτικής παράταξης να φτάνουν σε κάθε πολίτη του νέου δήμου 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ  ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου