Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Γιώργος Αναγνώστου : Διαφωνούμε με το μοντέλο οργάνωσης του νέου δήμου Άργους – Μυκηνών.




Στη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το νέο εσωτερικό κανονισμό των υπηρεσιών του νέου δήμου Άργους – Μυκηνών η μείζονα αντιπολίτευση απείχε από τη σχετική ψηφοφορία εκφράζοντας έτσι την πλήρη διαφωνία της με την πρόταση της πλειοψηφίας..
Ο κ. Αναγνώστου στην τοποθέτησή του μεταξύ άλλων ανέφερε:
« Το σχέδιο εσωτερικού κανονισμού των υπηρεσιών όπως εισάγεται στο δημοτικό Συμβούλιο για ψήφιση στην ουσία του προτείνει τη δημιουργία ενός δήμου μαμούθ με εκατοντάδες υπαλλήλους. Προβλέπει 100 νέες θέσεις εργασίας συνολικού κόστους όταν καλυφθούν 3.700.000,00 ευρώ. Οι δικαιολογίες ότι οι θέσεις αυτές δεν θα καλυφθούν λόγω της πολιτικής του υπουργείου Εσωτερικών ( ισχύει ο κανόνας 1 πρόσληψη – 5 απολύσεις ) δεν ισχύει, αφού οι θέσεις αυτές μπορούν να καλυφθούν όχι μόνο από προσλήψεις αλλά και από μετατάξεις. Επίσης τα μέτρα λιτότητας κάποια στιγμή θα χαλαρώσουν επιτρέποντας περισσότερες  προσλήψεις. Η δαπάνη μισθοδοσίας του προσωπικού τελικά θα βαρύνει τον δημότη του νέου δήμου και θα αναγκάσει σε αύξηση των δημοτικών τελών.
Εμείς  πιστεύουμε ότι πρώτος στόχος της δημοτικής  Αρχής πρέπει να είναι η αξιοποίηση του υφιστάμενου προσωπικού, με βάση τις ικανότητές του, η μετεκπαίδευσή του και η λειτουργική κατανομή του ώστε να εξυπηρετεί τις νέες ανάγκες των πολιτών όπως αυτές διαμορφώνονται στις νέες δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Θέλουμε ένα δήμο με ευέλικτες και επιτελικές υπηρεσίες. Πιστεύουμε ότι πολλές υπηρεσίες που έχει ανάγκη ο δήμος  μπορούν να ανατεθούν σε ιδιώτες με σαφώς μικρότερο κόστος και καλύτερα αποτελέσματα.
Ένα σχέδιο εσωτερικού κανονισμού των υπηρεσιών, συνέχισε ο κ. Αναγνώστου, αποτυπώνει τον τρόπο που θέλει η δημοτική Αρχή να λειτουργήσει ο νέος δήμος ο οποίος προέρχεται από συνένωση πέντε δήμων και δύο κοινοτήτων. Οφείλει να περιγράφει με σαφήνεια υπηρεσίες που θα αποκεντρωθούν στους περιφερειακούς δήμους, αριθμό προσωπικού που θα τις στελεχώσει.
Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην πρόταση της πλειοψηφίας, αγνοώντας τους περιφερειακούς δήμους και τους πολίτες τους. Δική μας θέση είναι η ουσιαστική ενίσχυση των ΚΕΠ στους περιφερειακούς πρώην δήμους και η δημιουργία ενός ακόμα ΚΕΠ στο Κιβέρι. Στόχος οι πολίτες να  εξυπηρετούνται όσο γίνεται περισσότερο στους τόπους κατοικίας τους και να μην μετακινούνται γι αυτές στο κέντρο του δήμου. Θεωρούμε το  σχέδιο εσωτερικού κανονισμού των υπηρεσιών που έφερε η πλειοψηφία για ψήφιση, πρόχειρο και σίγουρα αναποτελεσματικό για τα δύσκολα προβλήματα που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου