Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

Εκλογικό Ατόπημα του “ Άλλου Δρόμου “ ……..

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 Εκλογικό Ατόπημα του  “ Άλλου Δρόμου “ 
   
     Αρχικά ως συνδυασμός , “ Οι πολίτες μπροστά – Νέο Ξεκίνημα “ να  συγχαρούμε και να ευχηθούμε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο τους, σε όσους εξελέγησαν, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Άργους – Μυκηνών, την Κυριακή 7 /9/2014. 
     Η ψηφοφορία αφορούσε την εκλογή μελών του προεδρείου ( πρόε-δρος , Αντιπρόεδρος , Γραμματέας ) μελών της Οικονομικής επιτροπής και της ποιότητας ζωής και εκπροσώπων στην Π.Ε.Δ. ( Περιφερειακή Ένωση Δήμων ) Πελοποννήσου. Στην συνέχεια πρέπει να επισημά-νουμε ένα εκλογικό ατόπημα της παράταξης της μείζονος αντιπολί-τευσης “ Άλλος Δρόμος “ .
Βάσει του νόμου 3852/2010 ( Καλλικράτης ) και συγκεκριμένα για τον δήμο Άργους – Μυκηνών, από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας εκλέγονται για την Οικονομική Επιτροπή του δήμου,  τρία τακτικά και δύο αναπληρωματικά μέλη. Στο πλαίσιο των συναινετικών διαδικασιών και της σωστής εκπροσώπησης με βάση τους συμβούλους της κάθε παράταξης ( εννέα  δημοτικοί σύμβουλοι του “ Άλλου Δρόμου “ , πέντε  δ. σ. του συνδυασμού “ Οι πολίτες μπροστά – Νέο Ξεκίνημα “ και ένας δ. σ.  της παράταξης της “ Λαϊκής Συσπείρωσης “ ) θα ανέμενε κανείς φυσιολογικά την εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού μέλους  από την πλευρά της ελάσσονος αντιπολίτευσης, δηλαδή του συνδυασμού μας. 
      Αντί αυτού και με ευθύνη της παράταξης του “ Άλλου Δρόμου “, εξελέγησαν δύο τακτικά και δύο αναπληρωματικά μέλη από την παράταξη του  και ένα τακτικό μέλος από την παράταξη της  “Λαϊκής Συσπείρωσης ” , αποκλείοντας από την εκλογή το ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό μέλος του συνδυασμού μας.  Θα κατανοούσαμε  το άνοιγμα του κ. Νικητόπουλου και την επιλογή του  να παραχωρήσει την μία  θέση του τακτικού μέλους στην  παράταξη της  “Λαϊκής Συσπείρωσης ”, αν συνοδευόταν και από την ψήφιση και των μελών του συνδυασμού μας και όχι δύο τακτικών και δύο αναπληρωματικών μελών από την παράταξη του “ Άλλου Δρόμου “ .

             Επίσης στην επιτροπή ποιότητας ζωής απέκλεισε από την εκλογή τον αναπληρωματικό υποψήφιο του συνδυασμού  μας, ψηφίζοντας και τα δύο αναπληρωματικά μέλη από την παράταξη του.  

           Για να αντιληφθεί κανείς την αντιδεοντολογική συμπεριφορά στις ψηφοφορίες αυτές του “ Άλλου Δρόμου “, αρκεί να θυμίσουμε ότι στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο η παράταξη του κ.  Αναγνώστου με 35% στον πρώτο γύρο και δέκα τρεις εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, παραχώρησε στην παράταξη του κ. Κωτσοβού, με 11% και μόνο δύο εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, από μία θέση τακτικού και αναπληρωματικού μέλους και στην οικονομική επιτροπή και στην επιτροπή ποιότητας ζωής. Αντίθετα, στην παρούσα ψηφο-φορία η παράταξη του “ Άλλου Δρόμου” , με μια απαράδεκτη πολιτική κίνηση άφησε εκτός οικονομικής επιτροπής το τακτικό και αναπληρωματικό μέλος και εκτός το αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής ποιότητας ζωής του συνδυασμού της ελάσσονος αντι-πολίτευσης, που έχει  πέντε εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους.

    Δεν έχουμε καμία πρόθεση να αντιπαρατεθούμε με την παράταξη του “ Άλλου Δρόμου ” . Στόχος μας είναι και θα είναι η δημοτική αρχή. Εκεί θα στρέψουμε την κριτική μας , εκεί θα ασκήσουμε έλεγχο και βέβαια εκεί θα απευθύνουμε τις προτάσεις μας , όπως έχουμε υποχρέωση και καθήκον από τον θεσμικό μας ρόλο. Οφείλαμε όμως για ενημέρωση των δημοτών να παρουσιάσουμε τα γεγονότα και οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.     “  Οι πολίτες μπροστά – Νέο Ξεκίνημα “

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου