Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Γιώργος Αναγνώστου : ζήτημα άμεσης προτεραιότητας η βελτίωση του δρόμου για το Κάστρο του Άργους.

           
        Για την ανάγκη άμεσης πρωτοβουλίας του δήμου για την βελτίωση του δρόμου που οδηγεί στο Κάστρο, μίλησε στο DRTV ο Γιώργος Αναγνώστου. 
               Στο Κάστρο, τόνισε, εδω και μερικούς μήνες εκτελούνται σημαντικές εργασίες συντήρησης , μερικής αναστήλωσης και ανάδειξής του. Ως αντιδήμαρχος πολιτισμού το 2011, ανταποκρίθηκα στην πρόταση της 25ης  Βυζαντινής Εφορίας Αρχαιοτήτων και του προισταμένου της κ. Αθανασούλη για τη χρηματοδότηση απο το δήμο της μελέτης συντήρησης και μερικής αναστήλωσης του Κάστρου. Με πολύ μικρή χρηματοδότηση , περίπου 30.000,00 η Εφορία Αρχαιοτήτων ολοκλήρωσε τη μελέτη και το έργο, με την συνδρομή όλων ( δήμου, Βουλευτών, Περιφέρειας )  εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για την πρώτη παρέμβαση που γίνεται στο Κάστρο, γι αυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντική. Στόχος της είναι το μνημείο να συντηρηθεί, να γίνει ασφαλές και επισκέψιμο για τους επισκέπτες του. 

               Την ίδια περίοδο, συνέχισε ο κ. Αναγνώστου, προωθήσαμε την μελέτγη για τη βελτίωση του δρόμου που οδηγεί στο Κάστρο. Ολοκληρώσαμε την προμελέτη με χρηματοδότηση του δήμου, μελέτη που είχε την προέγκριση της 25ης  Βυζαντινής Εφορίας Αρχαιοτήτων. Το 2011 η νέα Δημοτική Αρχή πάγωσε κάθε εξέλιξη σε σχέση με το δρόμο και σε λίγους μήνες, όταν οι παρεμβάσεις στο Κάστρο θα έχουν ολοκληρωθεί δεν θα υπάρχει δρόμος για τους επισκέπτες. Σκοπός της βελτίωσης του δρόμου είναι  να δημιουργηθεί η δυνατότητα πρόσβασης λεωφορείων στο μνημείο.

Ο Δήμος είναι άμεση προτεραιότητα να προχωρήσει στις απαραίτητες πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της πρόσβασης, έστω και τμηματικά, ώστε η όλη προσπάθεια να ολοκληρωθεί καθιστώντας το σημαντικό αυτό μνημείο πόλο έλξης επισκεπτών με σημαντικά οφέλη για την πόλη και τους κατοίκους της. Οι πολιτικές του δήμου οφείλουν να έχουν συνέχεια και συνέπεια γιατί μόνον έτσι θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα στον πολιτισμό και τον τουρισμό.  Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλουν να πάρουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες άμεσα.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου