Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Άργος, εδώ κίτρινα και λευκά κιούπια.

Κατάντησαν το εμπορικό κέντρο τριτοκοσμικό παζάρι

     Χρειάστηκαν 3 χρόνια  για τη νέα Δημοτική Αρχή για την πρώτη ..... «ουσιαστική αισθητική» παρέμβαση στο κέντρο της πόλης του Άργους.
Στην οδό  Γ. Κολοκοτρώνη   ξήλωσαν τα μεταλλικά κολωνάκια τα οποία είχαν τοποθετηθεί το 2010 και στη θέση τους  τοποθέτησαν  κίτρινα κιούπια, στα οποία έβαλαν "εσωτερικό ¨φωτισμό και τους φύτεψαν ελιές. Δίπλα τους τοποθέτησαν κίτρινες τσιμεντένιες μπάλες.
Το αισθητικό αποτέλεσμα ορατό δια ..γυμνού οφθαλμού!
Αργότερα  αποφάσισαν ότι είναι καλύτερα να  βάψουν τα κιούπια και τις μπάλες λευκές και να τοποθετήσουν τις μπάλες πάνω σε επίσης λευκές τσιμεντένιες βάσεις .
Τώρα τι να πει κανείς …πλάκα μας κάνουν με χρήματα των πολιτών.
Και δεν σταμάτησαν σε αυτά. Εγκατέλειψαν την νέα πλατεία που κατασκευάστηκε στο Εργατικό κέντρο ( φωτιστικά σώματα σπασμένα, φυτά μαραμένα, το νέο σιντριβάνι δεν το λειτούργησαν ποτέ ) και δεν τοποθέτησαν όπως η μελέτη προέβλεπε παιδική χαρά.
Απαξίωσαν αυτά που ανήκουν σε όλους τους πολίτες, απλά για να αποδείξουν ότι οι «προηγούμενοι»  δεν έκαναν τίποτα.
Κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει ότι οι  ό,ποιες παρεμβάσεις στην αισθητική της πόλης, οφείλουν να ακολουθούν αρχιτεκτονικές μελέτες, τη διατήρηση της φυσιογνωμίας της κάθε περιοχής, η έστω ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αν αλλάζουν την συνολική εικόνα μιας περιοχής.
Τα μεταλλικά κολωνάκια τα οποία επιλέχτηκαν το 2010 απο την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ( με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος ) τοποθετήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης δημιουργώντας ένα ενιαίο αισθητικό αποτέλεσμα. Αν κάποιοι που κατοικοεδρεύουν στο εμπορικό κέντρο και θεωρούν τους εαυτούς τους ειδικούς σε όλα, μπορούν και επιβάλλουν την άποψή τους  στη Δημοτική Αρχή, αυτό είναι κατάντημα.
Μακάρι να  ήταν το μόνο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου