Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Απάντηση από το μέλος του Συντ/κού ΣΥΡΙΖΑ Αργ/δας Κ. Δεσύλλα στον Γ. Αναγνώστου.

Το κείμενο έχες ως εξής:
"Διαβάζοντας ένα άρθρο από το προωπικό blog του Γιώργου Αναγνώστου το "φαινόμενα βίας και οι ..φασίζουσες νοοτροπίες" για τα πρόσφατα επεισόδια που λάβανε μέρος στην συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στο Ίλιον προσωπικά με άφησε έκπληκτο! Όχι επειδή αναφέρετε γενικότερα στο ΣΥΡΙΖΑ,(άλλωστε αυτό συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια) αλλά επειδή μέσα σε λίγους μόνο παραγράφους κατάφερε και να "στοχοποιήσει" τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα (ίσως ως εκφραστή και υποκινητή των επεισοδίων;) και να διακρίνει μία πρωτόγνωρη πολιτική στάση για όλο τον "προοδευτικό φορέα" σε"ολόκληρη την Ευρώπη" και πολύ περισσότερο να αναβιώσει μνήμες από το "βρώμικο 89".


Χρησιμοποιώ την λέξη "στοχοποίησε" παραπάνω γιατί προφανώς "αγνοούνται" οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος το ίδιο βράδυ αμέσως μετά την συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στο Ίλιον καταδίκασε τα επεισόδια και μέσω του λογαριασμού του στο twitter λέγοντας πολύ καθαρά"Διαφωνώ με τους τραμπουκισμούς εναντίον του Γ Νταλαρα. Όποιος δεν συμφωνεί με τις επιλογές του , έχει πολλούς άλλους τρόπους να το δείξει" αλλά και την επόμενη μέρα στα ΜΜΕ.



Εντάξει θα μου πείτε δεν είναι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ & του Συνασπισμούτης Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας που έκανε αυτές τις δηλώσεις...σας παραπέμπω τότε ξανά σε δηλώσεις του κ. Παπαδημούλη (τον Μάρτιο του 2011) ο οποίος υπεραμύνθηκε του Αλέξη Τσίπρα αυτή τη φορά απέναντι στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο για γκεμπελικές μεθόδους, σημειώνοντας πως ...«είναι πιο βολικό για κάποιον που υφίσταται μία διαμαρτυρία, αντί να δει την "καμπούρα" του και να αναρωτηθεί, γιατί τον "φτύνει ο κόσμος", να βρει καταφύγιο στη θεωρία του πολιτικού υποκινητή».


Κύριε Αναγνώστου!

·                                 Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συγκαλύπτεται "πίσω από την ...λαική οργή" , είναι ένας από τους κύριους εκφραστές αυτής της "λαικής οργής".

·                                 "Προοδευτικός" είναι αυτός που δεν είναι δέσμιος με το παλιό το αναχρονιστικό το ήδη δοκιμασμένοκαι αποτυχημένο. Ο δικομματισμός και "πάλιωσε" και "απέτυχε" και πολύ περισσότερο πρέπει να "λογοδοτήσει" ενώπιον του Ελληνικού λαού.

·                                 Το "Μου θυμίζουν το βρώμικο 89" εδώ τα σχόλια είναι περιττά...σας επισυνάπτω μόνο "το σκεπτικό όσων ψήφισαν ενοχή":

" (...) Ο πρώτος των κατηγορουμένων ως πρωθυπουργός της Ελλάδας και κκαι κατά το από 11 Ιουνίου 1987 έως 19 Οκτωβρίου 1988 κρίσιμο χρονικό διάστημα, είχε την αυτονόητη υποχρέωση και πρώτιστο καθήκον κατά τις διατάξεις του Συντάγματος και του νόμου να κατευθύνει τις ενέργειες της κυβέρνησης, να συντονίζει την κυβερνητική πολιτική σε όλους τους τομείς και να εποπτεύει για την εφαρμογή των νόμων προς το συμφέρον του κράτους και των πολιτών. Είχε ακόμη τη δυνατότητα ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ να πληροφορηθεί αμέσως το ποιόν και τη δράση του Γεωργίου Κοσκωτά. Γιατί δεν είναι νοητό ένας πρωθυπουργός της ευφυίας του πρώτου να μην θέλησε να πληροφορηθεί ποιος είναι ο Γεώργιος Κοσκωτάς, όταν ο Τύπος και όλοι οι Έλληνες διερωτώντο πώς ένας τόσο νέος είχε τη δυνατότητα να αγοράζει μία Τράπεζα και να δημιουργεί συνεχώς νέες επιχειρήσεις, αλλά και να στέλνεται με κυβερνητική εισήγηση στις ΗΠΑ προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο και άλλους αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Ο Γεώργιος Κοσκωτάς όμως παρ' όλα αυτά, απολάμβανε της πλήρους υποστήριξης και κάλυψης της πολιτικής εξουσίας. Είχε τη δυνατότητα να προσφωνεί και να προσφωνείται από τον πρωθυπουργό της χώρας του με δηλωτικές οικειότητας φράσεις, είχε τη δυνατότητα να βλέπει τον πρωθυπουργό κατ' ιδίαν στην οικία του σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία είχε αρχίσει να πείθεται για τη δράση του. Και ακόμα, να έχει την προστασία του, όπως προκύπτει από το γεγονός ότι η πρωθυπουργική γραμματεύς παρενέβη υπέρ αυτού κατ' εντολή του Ανδρέα Παπανδρέου και υποχρέωσε τον υφυπουργό Γεώργιο Πέτσο να δεχτεί τον Κοσκωτά και να τον εξυπηρετήσει (...)"

Κλείνω με το περίφημο «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ», όπου εκτός από το twitter, που οι χρήστες του ξεκίνησαν να κάνουν πλάκα με τη λογική «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ», έρχεται και η γερμανική εφημερίδα "Bild" η οποία δεν δίστασε να γράψει περί «κομμουνιστικού κινδύνου» και "τρομοκρατία" αναβαθμίζοντας τη λογική επίσης ότι «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ» και πολύ περισσότερο για τον ίδιο Αλέξη Τσίπρα ότι....«ηγείται του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος “ΣΥΡΙΖΑ”, και στηρίζει ανοιχτά τους βίαιους αναρχικούς. Κατηγορείται ότι είναι κι αυτός μέλος τους και ότι χρηματοδοτεί τις ομάδες τους."

Αυτά Κύριε Αναγνώστου τα λέει η λαϊκίστικη γερμανική εφημερίδα "Bild", η οποία συνεχώς αναφέρεται με τον πιο χυδαίο τρόπο στην Ελλάδα και τους Έλληνες...Όχι και εσείς!

Σας επισυνάπτω μερικά σχετικά tweets για να κλείσουμε με μία νότα ευθυμίας..

·                                 @purl_el: αύριο η σελήνη θα είναι πιο κοντά στην γη και φυσικά #ftaiei_o_syriza.

·                                 @Xeirwn: Γκαζάκια στο πολιτικό γραφείο Ανδρέα Λοβέρδου, αναμένεται άραγε ανακοίνωση ότι #ftaiei_o_Syriza;;;

·                                 @ppetoumenos: κόπηκε το backup μου στην μέση #ftaiei_o_syriza
·                                 @manchurian: «Πρόσω ολοταχώς», ούρλιαξε ο καπετάνιιος του Τιτανικού. Ή στραβός είναι ο γιαλός ή #ftaiei_o_Syriza
·                                 @Urfurslaag: πω πω συννεφιά! είναι μία η ώρα και το φως είναι σαν πεντέμιση. #ftaiei_o_syriza
·                                 #ftaiei_o_syriza Στόχος σκληρών αποδοκιμασιών ο Σαρκοζί αναζητεί καταφύγιο σε ένα μπαρ
Το να #ftaiei_o_Syriza για οτιδήποτε σχεδόν είναι οξύμωρο, αφού όποιος δεν κάνει τίποτα δε φταίει για τίποτα.


Με εκτίμηση,
Κυριάκος Δεσύλλας
Μέλος του Συντονιστικού ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου