Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Γιώργος Αναγνώστου : Εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ το έργο: Ψηφιακές δράσεις και προβολή για ανάπτυξη του πολιτιστικού και εκπαιδευτικού τουρισμού, προυπ. 950.000,00.

από την επίσκεψη του προέδρου του ΔΙΑΖΩΜΑ, Σταύρου Μπένου
στο αρχαίο θέατρο Άργους, 19 Φεβρουαρίου 2009 
     Εγκρίθηκε πριν λίγες μέρες η πρόταση που είχε  υποβάλλει, μετά από πρότασή μου,  ο δήμος Άργους τον Σεπτέμβριο  του 2010, για ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Ψηφιακές δράσεις και προβολή για ανάπτυξη του πολιτιστικού και εκπαιδευτικού τουρισμού, προυπολογισμού 950.000,00. Κύριος σκοπος του έργου είναι να δημιουργήσει προυποθέσεις για τοπική ανάπτυξη στους τομείς της εκπαιδευτικής ψηχαγωγίας, του τουρισμού και της προώθησης τοπικών προιόντων και υπηρεσιών. Ο στόχος αυτός για να επιτευχθεί πρέπει να δημιουργηθούν κατάλληλες προυποθέσεις και να αξιοποιηθούν οι φυσικές, πολιτιστικές και παραγωγικές υποδομές της περιοχής.





Οι δράσεις του έργου
Το έργο θα ενισχύσει υπάρχουσες υποδομές προβολής και θα εγκαταστήσει νέες με σκοπό της ανάδειξη, την προώθηση και προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού της αρχαίας ακλλά και της νέας πόλης του Άργους και της περιοχής του. Οι δράσεις αποσκοπούν αφενός στη δημιουργία εκθεσιακού, εκπ[αιδευτικιού, ψυχαγωγικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, αφετέρου στην προβολή των παραπάνω σε τοπική και παγκόσμια εμβέλεια. Το αποτέλεσμα αυτών των δράσεων θα είναι η δημιουργία τουριστικού και εκπαιδευτικού ενδιιαφέροντος στην πόλη του Άργους σερ ελληνικό και ξένο κοινό, ενώ υα δημιουργήσει ψυχαγωγικές δράσεις πολιτιστικού χαρακτήρα για τον ντόπιο πληθυαμό. Τέλος οι δράσεις θα δημιουργήσουν πρότυπα και κίνητρα για τοπικής εμβέλειας ιδιωτικές επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού.Αναλυτικά οι δράσεις του έργου θα είναι:
ü      Σύστημα ακουστικής ξενάγησης για την πόλη και τον Αρχαιολογικό χώρο του Άργους.
ü      Παραγωγή βίντεο για την περιοχή του Άργους και την Αργολίδα.
ü      Πολυμεσικό δρώμενο «Πανόραμα του Άργους» στους Στρατώνες του Καποδίστρια.
ü      Σύστημα προβολικών στον αύλειο χώρο των Στρατώνων του Καποδίστρια.
ü      Εκπαιδευτικά προγράμματα .
ü      Περίπατοι θησαυρών στο Άργος: Εκαπιδευτικό παιχνίδι για παιδιά γυμνασίου.
ü      Έκθεση αφιερωμένη στην Κατίνα Παξινού στο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο.
ü      Ψηφιακά περίπτερα πληροφόρησης και προβολής στις Μυκήνες και στη Ν. Κίο.
ü      Πολιτιστικός χάρτης της δυτικής Αργολίδας.
ü      Σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης εισιτηρίων και κρατήσεων.
ü      Οπτικοακουστικό θέαμα με φως και νερό στο δημοτικό πάρκο Λέρνας.
ü      Υποδομές διάθεσης περιεχομένου και υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου.
Ο Γιώργος Αναγνώστου αναφερόμενος στην έγκριση του έργου τόνισε:
Το έργο αυτό είναι το πρώτο αυτής της κατηγορίας που εγκρίθηκε και δείχνει δίχως αμφιβολία την  ουσιαστική δουλειά και προετοιμασία που είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια σε επίπεδο μελετών για την απορρόφηση χρημάτων από το ΕΣΠΑ. Αυτή η προετοιμασία  δίνει σήμερα στο δήμο τη δυνατότητα εκτέλεσης ενός τόσο σημαντικού έργου για την ανάπτυξη όλων των περιοχών του δήμου με πολιτιστικό ενδιαφέρον, του Άργους, της Λέρνας, των Μυκηνών, της Ν. Κίου, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα οικονομική συγκυρία. Είμαι περήφανος για τη ουσιαστική δουλειά που έγινε κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως αντιδήμαρχος πολιτισμού. Αυτό το έργο, όπως και πολλά ακόμα που τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν, έχουν τη σφραγίδα της δουλειάς μου και των συνεργατών μου στο δήμο. Από τους συνήθεις λαλίστατους του δήμου Άργους  - Μυκηνών θα βγεi κανείς τα το ανακοινώσει ;                                                                                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου