Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Unicef: Αυξάνονται τα φτωχά παιδιά σε 23 από τις 41 πλουσιότερες χώρες.

Η μεγαλύτερη αύξηση παιδικής φτώχειας εντοπίζεται στις χώρες της Νότιας Ευρώπης, στη Βαλτική, την Ιρλανδία, την Ισλανδία και το Λουξεμβούργο.


Ο αριθμός των παιδιών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας αυξήθηκε στις 23 από τις 41 πλουσιότερες χώρες τo διάστημα 2008- 2012, προειδοποίησε σήμερα με έκθεσή της η Unicef.

Μέσα σε 4 χρόνια η εισοδηματική φτώχεια των παιδιών αυξήθηκε εξαιτίας της κρίσης, με μεγάλες διακυμάνσεις από χώρα σε χώρα, υπογραμμίζει η έκθεση του Ερευνητικού Κέντρου του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά.

Η μεγαλύτερη αύξηση παιδικής φτώχειας εντοπίζεται στις χώρες της Νότιας Ευρώπης, στη Βαλτική, την Ιρλανδία, την Ισλανδία και το Λουξεμβούργο.

Συνολικά ο αριθμός των παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες φτώχειας την περιόδο 2008-2012 υπερέβη κατά 2,6 εκατομμύρια τον αριθμό των παιδιών που κατάφεραν να εξέλθουν από τη φτώχεια το 2008 (6,6 εκατομμύρια έναντι 4 εκατομμυρίων) επισημαίνει η Unicef. Υπολογίζεται ότι 76,5 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε συνθήκες φτώχειας στις 41 πιο ευημερούσες χώρες.

Το ποσοστό των νέων ηλικίας 15- 24 ετών που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, κατάρτισης ή απασχόλησης έχει αυξηθεί κατά περίπου 30% στην Κροατία, την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Ρουμανία.

«Η απουσία μιας τολμηρής στρατηγικής ανταπόκρισης» εκ μέρους των κρατών «θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις σε μακροπρόθεσμο επίπεδο για τις κοινωνίες» συμπεραίνει η Unicef που αναφέρει για παράδειγμα το ενδεχόμενο μιας επιβράδυνσης της αύξησης του πληθυσμού καθώς οι νέοι αποφεύγουν να κάνουν οικογένεια εξαιτίας των οικονομικών συνθηκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου