Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Εκτός και απο τον ανατολικό οδικό άξονα το Άργος ;


Με δεκάδες παρεμβάσεις τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στα τοπικά ΜΜΕ , ο Γιώργος Αναγνώστου και πολλά μέλη της  αξιωμ. αντιπολίτευσης της προηγούμενη δημοτική θητεία, 2010-13,  είχαν θέσει το θέμα της μελέτης και κατασκευής του ανατολικού άξονα της πελοποννήσου ώστε αυτός να περιλαμβάνει και της πόλη του Άργος και το τμήμα της οδού Άργος, - Μύλοι - Κιβέρι. Σήμερα από οτι φαίνεται το Άργος μένει εκτός και αυτού του σημαντικού οδικού άξονα με καταλυτικές συνέπειες στην ανάπτυξή του.

Η Περιφέρεια να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις της για τον σχεδιασμό του έργου.«Κορυφαίο αναπτυξιακό έργο» χαρακτήρισε τον Ανατολικό άξονα της Πελοποννήσου ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια της συνάντησης για την υπογραφή της απόφασης παράλληλης πολιτικής χρήσης του αεροδρομίου της Τρίπολης, τονίζοντας παράλληλα ότι η Πελοπόννησος αποτελεί ένα διαμάντι του Ελληνικού χώρου, με πρωτοφανή εκρηκτική ανάπτυξη σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες.


Συγκεκριμένα για τον Ανατολικό άξονα «Κόρινθο – Επίδαυρο – Πόρτο Χέλι – Ναύπλιο – Λεωνίδιο- Κυπαρίσσι – Γύθειο – Αρεόπολη – Στούπα – Καρδαμύλη –Καλαμάτα» ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι «μετά την πρόσφατη επίσκεψή μου στην Πελοπόννησο και τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη αποφασίστηκε η συνεργασία μας για την κατασκευή του Ανατολικού άξονα της Πελοποννήσου. Θα συνδέσει ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδος και θα δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος και του πρωτογενή τομέα» και ανακοίνωσε ότι έχει ήδη δώσει εντολή στις υπηρεσίες του Υπουργείου για τη γρήγορη συγκρότηση του φακέλου του έργου.


Ο Υπουργός Υποδομών έκανε τέλος αναφορά στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου βάσει ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με αποτέλεσμα να διαθέτει η Πελοπόννησος πλέον ένα συγκριτικό πλεονέκτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου