Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Πολιτιστικό Φεστιβάλ Αλληλεγγύης στο Άργος .

Πολιτιστικό Φεστιβάλ Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί στο Άργος στις αρχές του Σεπτέμβρη, σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον concept που επιχειρεί να παντρέψει με μοναδικό τρόπο την ανιδιοτελή προσφορά προς τον συνάνθρωπο με ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Σε αυτό θα πάρουν μέρος όλες οι κοινωνικές δομές της πόλης που ως στόχο έχουν την αλλυλεγγύη και τη βοήθεια προς τον συνάνθρωπο.

Σε καιρούς κρίσης οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής, σε καιρούς επίθεσης στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις, στο βιός και στην ζωή μας την ίδια, η αλληλεγγύη είναι η προϋπόθεση άμυνας όσων πλήττονται από την νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα. 

Μέσα από άτυπους και τυπικούς εθελοντικούς σχηματισμούς λειτουργούν ποικίλες δομές και προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, κοινωνικά παντοπωλεία, δωρεάν διανομή τροφίμων, συλλογικές κουζίνες, δωρεάν συσσίτια, δίκτυα παραγωγών καταναλωτών "χωρίς μεσάζοντες" κοινωνικά φροντιστήρια και σχολεία αλληλεγγύης, ανταλλακτικά χαριστικά παζάρια, στέκια και χώροι εναλλακτικής ψυχαγωγίας.

Η συμπαράσταση σε δοκιμασμένους από την κρίση ανθρώπους, η αλληλοβοήθεια και το αίσθημα ενότητας μεταξύ των ανθρώπων είναι η απάντησή μας στο σάπιο πολιτικό τους σύστημα και στους εντολοδότες του, που γεννά την ανισότητα, την εκμετάλλευση, την φτώχεια, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Το τριήμερο φεστιβάλ θα λάβει χώρα στην Πλατεία Ηφαίστου στο Άργος, στις 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου και θα περιλαμβάνει συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας, θέατρο, συζητήσεις και προβολές ντοκιμαντέρ, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα αλληλεγγύης και τη βοήθεια προς τον συνάνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου