Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών το Σάββατο στο Αρχαίο θέατρο.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών η οποία αφού ταξίδεψε έως τις άκρες του Αιγαίου (για μία σειρά συναυλιών που εντάσσονταν στο πρόγραμμα «Άγονη Γραμμή Γόνιμη») και αφού ολοκλήρωσε τις δύο εμφανίσεις της στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, το Σάββατο στις 19 Ιουλίου θα εμφανιστεί στο Αρχαίο θέατρο Άργους,  με διοργανωτή την Περιφέρεια Πελοποννήσου και με την οργανωτική υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων του Δημοτικού Ωδείου Άργους. 

Υπό την μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα η Ορχήστρα θα ερμηνεύσει δημοφιλέστατες συνθέσεις των Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκυ, Γιόχαν Στράους, Αντονίν Ντβόρζακ καθώς και το λιγότερο γνωστό στο ευρύ ακροατήριο αλλά πάντως σημείο αναφοράς για το ρεπερτόριο του κόρνου Κοντσερτίνο για δύο κόρνα του Γερμανού συνθέτη και τσελίστα Φρήντριχ Βιττ, με σολίστ τον κορυφαίο κορνίστα της Κ.Ο.Α. Κώστα Σίσκο καθώς και την επίσης κορνίστα Μαρία Φωτιά. 


Από τον Μάιο του 2014 Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κ.Ο.Α. είναι ο κ. Στέφανος Τσιαλής. Σπούδασε πιάνο με τη Δόμνα Ευνουχίδου στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και διεύθυνση ορχήστρας στην Ακαδημία Μουσικής της Βιέννης, από όπου αποφοίτησε με διακρίσεις. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια των Leonard Bernstein, Vaclav Neumann και Rolf Reuter. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου