Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Στην πρωτεύουσα του πολιτισμένου κόσμου...καρφιά στα πεζοδρόμια για τους άστεγους !

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα από την τοποθέτηση μεταλλικών καρφιών στα πεζοδρόμια, στο κεντρικό Λονδίνο, για να εμποδίζονται οι άστεγοι να κοιμούνται έξω από πολυτελείς κατοικίες, ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, ζήτησε την απομάκρυνση των «μεταλλικών εμποδίων»...

Αναστάτωση προκλήθηκε στο διαδίκτυο από την περασμένη Τετάρτη, όταν ένας 33χρονος πηγαίνοντας στην δουλειά του, στην περιοχή Southwack, στο κεντρικό Λονδίνο, παρατήρησε μεταλλικά καρφιά τοποθετημένα στα πεζοδρόμια πολυτελών κατοικιών, εκεί όπου συνήθως κοιμούνται πολλοί άστεγοι και αφού τα φωτογράφισε, ανέβασε τις φωτογραφίες στα social media.

Οι εικόνες προκάλεσαν την οργή και τον αποτροπιασμό των χρηστών του διαδικτύου και ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, ανέβασε σχόλιο στο Twitter, όπου ζητά να απομακρυνθούν άμεσα τα καρφιά από τα πεζοδρόμια, ενώ χαρακτηρίζει την τοποθέτηση των καρφιών, προκειμένου να αποτρέπονται οι άστεγοι να κοιμούνται στα πεζοδρόμια, ως «ηλίθια» πράξη.

                                    
Όμως οι followers του Τζόνσον στο Twitter του απάντησαν ότι ο ίδιος θα έπρεπε να είχε κάνει κάτι για τους άστεγους του Λονδίνου και τον κατηγορούν ότι με το σχόλιό του απλά παρακάμπτει την ευθύνη του για τις αιτίες του προβλήματος.

Σημειώνεται, ότι ο δήμαρχος του Λονδίνου αντέδρασε για τα καρφιά που τοποθετήθηκαν σε πεζοδόμια της πόλης, μόνο όταν έγινε διαδικτυακή ψηφοφορία για το πρόβλημα στην ιστοσελίδα change.org και πάνω από 6.000 χρήστες μάζεψαν υπογραφές για να βοηθηθούν οι άστεγοι, αντί να απομονώνονται ακόμα περισσότερο.

Η Katherine Sacks Jones, επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης Crisis, που ασχολείται με τους άστεγους, καταδίκασε την τοποθέτηση των μεταλλικών καρφιών σε πεζοδρόμια του Λονδίνου και τόνισε ότι θα πρέπει να αναδειχθεί η αιτία του προβλήματος. Η ίδια υποστήριξε ότι είναι σκάνδαλο τον 21ο αιώνα να υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται στα πεζοδρόμια, ενώ δήλωσε ότι μόνο τα τρία τελευταία χρόνια ο αριθμός των αστέγων στο Λονδίνο έχει αυξηθεί κατακόρυφα σε ποσοστό 75%!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου