Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Οδ. Βουδούρης : Το Σύστημα Τατούλη θα καταρρεύσει πριν την λήξη της πενταετίας.


" Θέλω πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας, οι οποίοι μας εμπιστεύτηκαν και ψήφησαν «Πελοπόννησος Πρώτα». Τους ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη τους και τους διαβεβαιώνω ότι, την ψήφο τους, θα την κάνουμε καθημερινό αγώνα. Θέλω να ευχαριστήσω τους υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους, τους συνεργάτες μου και τους φίλους, που δεν ήταν υποψήφιοι. Όλοι συνέβαλαν ενεργά στον αγώνα μας. Όλοι μαζί δώσαμε τη μάχη των περιφερειακών εκλογών με πίστη και αποφασιστικότητα.

Ευχαριστώ όλους όσους ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ, ευχαριστώ επίσης όσους ανήκουν στην «Κοινωνία Πρώτα», ευχαριστώ εξίσου όλους όσους ανήκουν σε άλλους φορείς ή είναι ανένταχτοι.
Με όλους, το τονίζω, με όλους είχαμε μια άψογη και παραδειγματική συνεργασία.



Στη διάρκεια αυτής της εκλογικής μάχης πετύχαμε δυο σημαντικούς στόχους.

Πρώτον αναδείξαμε με επιχειρήματα και στοιχεία, τη φύση αυτού του κατεστημένου, του Συστήματος Τατούλη, που συνδυάζει μια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική με μεθόδους αυταρχισμού και υπερσυγκεντρωτισμού.
Ένα σύστημα που διαθέτει ισχυρότατα ερείσματα διότι εξυπηρετεί στο παρασκήνιο μεγάλα συμφέροντα. Χάρη σε αυτά τα ερείσματα ή κατάρρευση αυτού του Συστήματος πήρε σήμερα μια αναβολή. Χάρη σε αυτά τα ερείσματα κατάφερε να αποκρύψει σε μέρος της κοινής γνώμης την πραγματική του φύση.

Όμως, τα στοιχεία τα οποία αποκαλύψαμε, οι ατασθαλίες και τα σκάνδαλα τα οποία βαρύνουν το Σύστημα Τατούλη, προδιαγράφουν την περαιτέρω συρρίκνωση του και το τέλος του, το οποίο θα επέλθει και πριν την λήξη της πενταετίας.

Δεύτερον, σε μια αυτοδιοικητική αναμέτρηση, εξαιρετικά δύσκολη για την αξιωματική αντιπολίτευση, καταφέραμε να συσπειρώσουμε στην Πελοπόννησο σημαντικά περισσότερες δυνάμεις από το μέσον όρο της υπόλοιπης Ελλάδας. Αυτό μας επέτρεψε να είμαστε μια από τις 4 περιφέρεις όπου η αντιπολίτευση πέρασε στον δεύτερο γύρο.
Σ’ αυτόν τον δεύτερο γύρο, καλέσαμε σε μια ευρεία συστράτευση, με πρόγραμμα την ανάπτυξη προς όφελος των κατοίκων, με όρους διαφάνειας και αλληλεγγύης. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή η συμμαχία αποτελεί τον μόνο δρόμο εξόδου από την κρίση, τόσο στην Πελοπόννησο, όσο και στην Ελλάδα. Αυτή η πολιτική μας, πέτυχε σήμερα ένα σημαντικό βήμα.

Σήμερα, συγκεντρώσαμε μια ικανή βάση, για να συνεχίσουμε τον αγώνα αποτελεσματικά.
Συνεκτιμώντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, γίνεται πλέον ορατή η ανατροπή της πολιτικής που επιβάλλουν στη χώρα μας, ξένοι παράγοντες.
Γίνεται ορατό το μέλλον όπου ένα μέτωπο με κοινωνικό και πατριωτικό χαρακτήρα θα βγάλει τον τόπο μας από την κρίση".

Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου