Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Δημήτρης Σκούφης : Ψεύδη ...ασύστολα.... Φτάνει πια...


        Σε  πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις τους τόσο ο Δήμαρχος όσο και άλλοι ...παράγοντες.. της σημερινής δημοτικής αρχής δεν δίστασαν να επαναλάβουν μια σειρά από ψεύδη ως προς τον πρώην Δήμο Λυρκείας τόσο όσον άφορα στα αποτελέσματα της .... «Οικονομικής απογραφής» που πρόεκυψαν από την συνένωση  όσο και στην ύπαρξη ή όχι διαθέσιμων-έτοιμων μελετών έργων κλπ .
Ως επικεφαλής του πρώην Δήμου όσον άφορα τα πιο θέματα – σε ανοιχτή την 12η/3/2012 επιστολή μου (δείτε εδώ Ανοιχτή επιστολή. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΟΥΦΗΣ) προς την σημερινή Δημοτική αρχή είχα τονίσει:

 ως προς το πρώτο θέμα ότι:
«........ στα δημοσιοποιηθέντα αυτά αποτελέσματα διαχείρισης του νέου Δήμου για το οικ. έτος 2011, δεν έχει συνυπολογιστεί - ΣΚΟΠΙΜΑ κατά την άποψή μου - συνεισφορά του πρώην Δήμου Λυρκείας ύψους περίπου140.000€ στα έσοδα του ιδίου έτους του Δήμου Άργους-Μυκηνών. Το εν λόγω ποσό αφορά σε τίτλους που παραδόθηκαν στο νέο Δήμο για είσπραξη τόσο από τις υπηρεσίες του τότε Δήμου, όσο και από τον πράκτορα του ΤΠ&Δ στη ΔΟΥ Άργους που ασκούσε τη διαχείριση για λογαριασμό του Δήμου Λυρκείας. Πρόκειται δηλ. για καθαρά έσοδα από βεβαιωμένα και μη εισπραχθέντα έως 31-12-10 δημοτικά τέλη και δικαιώματα (ύδρευση, άρδευση, βοσκή) ενοίκια, πρόστιμα Κ.Ο.Κ. κλπ και με εξοφλημένες πλήρως έως την 31-12-10 τις αντίστοιχες υποχρεώσεις του τότε Δήμου, έσοδα για τα οποία μόνο τα συνήθη έξοδα είσπραξής τους θα βάρυναν το νέο Δήμο....»

Και ως προς το δεύτερο θέμα
(με  τρείς γραπτές παρεμβάσεις μου τις οποίες δείτε εδώ) ότι:
«.....  ο πρώην Δήμος Λυρκείας είχε έτοιμες περισσότερες από 15-20 μελέτες (αφορούσαν κυρίως σε έργα ενταγμένα στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, το οποίο ως γνωστόν διέκοψε την χρηματοδότηση τους) πάνω από πέντε (5) εκ των οποίων θα μπορούσαν να ενταχτούν και να χρηματοδοτηθούν κατά 100% από το ΕΣΠΑ.» 
 Τέλος κλείνοντας δεν μπορώ πάρα να υπενθυμίσω σε καθένα δημότη του πρώην Δήμου Λυρκείας ότι ύστερα από  την εμπειρία της τρέχουσας δημοτικής περιόδου-όπως έχω πει και με άλλες δημόσιες γραπτές παρεμβάσεις μου- κάθε ψήφος σε υποψήφιο της σημερινής δημοτικής αρχής στις προσεχείς δημοτικές εκλογές είναι μια «...χαμένη ψήφος.....»



11-4-2014
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΟΥΦΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος  Δήμου Άργους-Μυκηνών
(Δημοτική Ενότητα Λυρκείας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου