Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Παρεμβάσεις για τη γέφυρα της Καρυάς, το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και το ΣΧΟΟΑΠ στο Κιβέρι, από την αξιωμ. αντιπολίτευση.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ 
Άργος, 28 Ιανουαρίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η αξιωματική  αντιπολίτευση έθεσε μια σειρά από θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, για συζήτηση και ενημέρωση. 
   
       Ο επικεφαλής  της παράταξης κ. Γιώργος Αναγνώστου υποστήριξε για άλλη μια φορά την αλλαγή της χωροθέτησης του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ( ο  οποίος προβλέπετε να λειτουργήσει στα όρια της Ν. Κίου ) σε θέση μακριά από κατοικημένες περιοχές. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σπ. Κουσκούκης υποστήριξε οτι πρέπει να αντιδράσουμε στην περαιτέρω  υποβάθμιση  της Ν. Κίου, περιβαλλοντικά και  κυκλοφοριακά,   με την λειτουργία  του Σταθμού Μεταφόρτωσης.

      Στη συνέχεια ο κ. Γιώργος Αναγνώστου έθεσε το θέμα της αποκατάστασης της γέφυρας της Καρυάς η οποία κατάρευσε στην πρόσφατη κακοκαιρία. Ο κ. Αναγνώστου ζήτησε την άμεση εκπόνηση της μελέτης για την εκ νέου κατασκευή της γέφυρας και την χρηματοδότησής της από το δήμο Άργους - Μυκηνών.     Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σπ. Κουσκούκης κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο αλληλογραφία με την Αντιπεριφέρεια από την οποία προκύπτει οτι η εν λόγω γέφυρα,  είναι στην αρμοδιότητα του δήμου.
    
      Ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρ. Δήμαρχος Λέρνας κ. Μιχάλης Χασάπης  έθεσε το θέμα της ολοκλήρωσης του ΣΧΟΟΑΠ του πρ. δήμου Λέρνας  (Σχεδία Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων ). Η παρέμβαση του κ. Χασάπη έχει ιδιαίτερη σημασία, μετά την διαβεβαίωση του Υπουργού ΥΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη στο Ναύπλιο,  στην ημερίδα για τη Χωροταξία, ότι τα ΣΧΟΟΑΠ μπορούν να ολοκληρωθούν και να εγκριθούν απο τις αρμόδιες υπηρεσίες χωρίς καμία καθυστέρηση. 


  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου