Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΣΑΠΗΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΑ...ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ!



4


Αγαπητή Σωτηρία,
Προβληματίστηκα πολύ αν έπρεπε να σχολιάσω το άρθρο σου “ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ ”, αλλά τελικά αποφάσισα να το κάνω. Και το κάνω γιατί θεωρώ ότι με θίγει βάναυσα μια αναφορά σου στην αξιωματική αντιπολίτευση που λέει: “έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση που κατέβηκε με το χρίσμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και που αν και στην πιο διεστραμμένη φαντασία τους σκεφτόντουσαν να κατεβάσουν ψηφοδέλτιο θα πάθαιναν σοκ γιατί δεν θα είχαν καμία τύχη ούτε να καταρτίσουν τον βασικό κορμό των δημοτικών συμβούλων φαντάσου να επιχειρούσαν να βρουν ανθρώπους στα τοπικά διαμερίσματα”. Ως δεύτερος λοιπόν σε ψήφους, δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του κ. Αναγνώστου, πρώτος υπήρξε ο κ. Γκαργκάσουλας, και συγχωρήστε μου αυτή την αναφορά ,είναι η πρώτη φορά που το κάνω, νομιμοποιούμαι νομίζω να κάνω μια πολιτική τοποθέτηση.
  • Ξεκαθαρίζω , δεν αναφέρομαι σε γνωστά πρόσωπα , αλλά όποιος θέλει να κατέβει σαν υποψήφιος δήμαρχος, ας μας φέρει το ένα δέκατο των υποψηφίων που χρειάζεται για να καταρτίσει πλήρες ψηφοδέλτιο, δηλαδή περίπου 15 – 20 άτομα, τους οποίους θα τους γνωρίζουν, εκτός από την μάννα τους και στο καφενείο του χωριού τους, ή έστω σε μια καφετέρια της πλατείας του Αγίου Πέτρου στο Άργος.
  • Δεν κατάλαβα, γιατί ο κ. Καμπόσος μπορούσε και είχε κατέβει την προηγούμενη τετραετία σαν ανεξάρτητος , στην παρούσα τετραετία με το χρίσμα της Ν. Δημοκρατίας και στην επόμενη , πιθανόν πάλι σαν ανεξάρτητος και δεν μπορούμε εμείς να κατέβουμε σαν ανεξάρτητη παράταξη , την οποία μπορεί, αν θέλει, να στηρίξει οποιοδήποτε κόμμα.
  • Επειδή, ως γνωστό, στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις, που είναι το πρόβλημα ; Ιδιαίτερα όταν αυτό που λες το εννοείς;
  • Τώρα, το αν εμείς σαν παράταξη καταφέρουμε να καταρτίσουμε συνδυασμό μένει να επιβεβαιωθεί. Έχω πει, δεκάδες φορές, στον επικεφαλής της παράταξης, να καλέσει τους συμμετέχοντες στο προηγούμενο ψηφοδέλτιο και για να μετρηθούμε αφ’ ενός και αφ’ ετέρου να αποφασίσουμε πως θα πορευθούμε στην συνέχεια. Επειδή λειτουργούμε δημοκρατικά και η ευθύνη ανήκει στον επικεφαλής, τον καλώ και δημόσια, να το κάνει το συντομότερο δυνατόν.
  • Tι απήχηση θα έχει η παράταξη , αν κατεβάσει ψηφοδέλτιο, είναι πολύ νωρίς να το εκτιμήσει κανείς . Το πολιτικό περιβάλλον είναι ρευστό, οι παρατάξεις και οι συνδυασμοί δεν έχουν μορφοποιηθεί και στις αυτοδιοίκητες εκλογές , πολλές φορές το αποτέλεσμα κρίνεται την τελευταίας στιγμή.
  • Τέλος, το τι θα κάνει ο καθένας από εμάς, τους εκλεγμένους στην παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτό όπως είναι φυσικό θα εξαρτηθεί από το πώς θα διαμορφωθούν οι συνθήκες και οι πιθανές ίσως συνεργασίες, με πρόσωπα η άλλες παρατάξεις το επόμενο διάστημα, χωρίς να αποκλείεται φυσικά και η λύση της αγρανάπαυσης.
  • Για κάποιους πάντως, που μπορεί να σπεύσουν γράφοντας ότι πρέπει να τους αδειάσουμε την γωνιά ή ότι χειραγωγούμε τις εξελίξεις, να επισημάνω ότι είναι βαριά η καλογερική και πολύ εύκολη η κριτική στο καφενείο, από την συμμετοχή, την προσπάθεια και την προσφορά.
Κλείνοντας, δεν θα αποφύγω τον πειρασμό, να αναφέρω τους στίχους του καλύτερου, ίσως για μένα, ποιήματος του Καβάφη “ Τιμή σε εκείνους όπου στην ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες…….

Κιβέρι - Άργος 20.12. 2013

Χασάπης Μιχαήλ ( Μέλος παράταξης " Οι πολίτες μπροστά" )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου