Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Ξεκινάει η αξιολόγηση δομών στο σύνολο των δημοτικών επιχειρήσεων.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα γίνει με το προσωπικό αυτών των επιχειρήσεων, αν απολυθούν ή αν μετακινηθούν στις κεντρικές υπηρεσίες

Ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα η αξιολόγηση δομών στο σύνολο των δημοτικών επιχειρήσεων, αφού ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση στις κεντρικές υπηρεσίες των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Στόχος της αξιολόγησης θα είναι η αλλαγή της λειτουργίας των δήμων και περιφερειών της χώρας με τον παράλληλο περιορισμό των χρεών. Γι' αυτό το λόγο αύριο στις 10:30 το πρωί θα συναντηθεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης με την ηγεσία της ΚΕΔΕ.

Στο υπουργείο Εσωτερικών "βλέπουν" ως μόνη λύση επιβίωσης των χρεωμένων δήμων, να κλείσουν άμεσα δημοτικές επιχειρήσεις που είναι προβληματικές. Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα γίνει με το προσωπικό αυτών των επιχειρήσεων, αν απολυθούν ή αν μετακινηθούν στις κεντρικές υπηρεσίες. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία των κεντρικών υπηρεσιών, έχουν παρουσιαστεί πολλά κενά στους δήμους, κάτι που ενθαρρύνει τους συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού, κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, ότι δεν θα επαναληφθεί το παράδειγμα των σχολικών φυλάκων. 

Ωστόσο είναι βέβαιο ότι αρκετοί θα είναι οι υπάλληλοι εκείνοι που θα δουν την πόρτα της εξόδου. Κυρίως θα είναι υπάλληλοι χαμηλών προσόντων που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των θέσεων που έχουν μείνει κενές στους δήμους.

Τα πρώτα συμπεράσματα από την αξιολόγηση των δομών στις κεντρικές υπηρεσίες είναι πως δεν θα χρειαστεί να μπουν σε Διαθεσιμότητα δημοτικοί υπάλληλοι, αλλά η συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης στο στόχο των 12500 του δεύτερου κύματος Διαθεσιμότητας, θα προέλθει από αυτούς που θα μετακινηθούν από την μία υπηρεσία ενός δήμο, σε άλλη υπηρεσία ενός άλλου δήμου. Αυτό θα γίνει βάση πληθυσμιακών και γεωγραφικών κριτηρίων, όπως έχει προτείνει στο υπουργείο Εσωτερικών η Task Force.

Η μεγάλη "δεξαμενή" δημοτικών επιχειρήσεων προς κλείσιμο και υπαλλήλων σε αυτές προς απόλυση θα προέλθει από τους μεγάλους δήμους της χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου