Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Έκθεση Ρακιτζή: Εστία κακοδιαχείρισης οι ΟΤΑ – πρόβλημα η Υγεία και ο νόμος για φακελάκι.

Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται, μεταξύ άλλων, σε πολεοδομίες, και δημοτικές επιχειρήσεις πολλές από τις οποίες είναι ελλειμματικές. Παράλληλα, πέραν των διώξεων κατά 11 υπαλλήλων, ο κ. Ρακιντζής ζήτησε την επίσπευση της πειθαρχικής διαδικασίας σε 663 περιπτώσεις.

Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρέθηκαν στο επίκεντρο των περισσότερων υποθέσεων που απασχόλησαν τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, το 2012, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ετήσιας έκθεσης που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη.

Στην έκθεσή του, ο κ. Ρακιντζής διαπιστώνει σωρεία περιπτώσεων κακοδιοίκησης στους ΟΤΑ, με τα περισσότερα κρούσματα να εντοπίζονται στις πολεοδομίες, το περιβάλλον, τις μεταφορές, τα δημοτικά έργα, και τις δημοτικές επιχειρήσεις, που είναι σχεδόν όλες ελλειμματικές.

Παράλληλα, σε πολλές περιπτώσεις οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους πολίτες είναι ελλιπείς. Επίσης, σημαντικό σύμπτωμα κακοδιοίκησης και κατάφωρης παραβίασης της νομιμότητας αποτελεί και η άρνηση εκτέλεσης ή συμμόρφωσης των ΟΤΑ και των δύο βαθμών σε δικαστικές αποφάσεις.

Οι περισσότεροι έλεγχοι αφορούν υποθέσεις οικονομικής διαχείρισης (38%), ακολουθούν τα πολεοδομικά θέματα (14,3%), διάφορα ζητήματα λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών (13,4 %), παράβαση διοικητικών διαδικασιών (8,3%) και άλλες κατηγορίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου