Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Να δώσουμε περισσότερη αξία στις επιλογές μας.

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα μοιάζουν να είναι περισσότερο  άσχημες απο ότι μέχρι σήμερα. Με την χώρα στην ουσία χρεοκοπημένη, στην μέση της εφαρμογής ενός μεταρρυθμιστικού προγράμματος που της επιβλήθηκε, με τους πολίτες να έχουν συνειδητοποιήσει όσο ποτέ την κρισιμότητα των καιρών, στην ουσία να μην αντιδρούν σε όλα τα νέα εξοντωτικά μέτρα και η πρόσφατα εκλεγμένη κυβέρνηση αρχίζει να χάνει τον πολιτικό βηματισμό της.
  
     Ας δούμε για παράδειγμα τι γίνεται στην Αργολίδα.
    Τα δύο νοσοκομεία στο Άργος και το Ναύπλιο συνεχίζουν να λειτουργούν ως ανεξάρτητα νοσοκομεία παρά την θεωρητική συνένωσή τους, αθροίζοντας συνεχώς προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών υγείας, το στρατόπεδο του Ναυπλίου παραμένει στη θέση του, παρά τις εξαγγελίες για κλείσιμό του ( αν πράγματι χρειάζεται για την εθνική ασφάλεια να παραμείνει...αν... ), το έργο του αναβάλου σε ρυθμούς χελώνας, το σιδηροδρομικό δίκτυο της Αργολίδας σε ακινησία, όχι μόνο δεν λειτουργεί, αλλά καθημερινά καταστρέφεται μαζί με τα κτίρια των σταθμών, χωρίς ο ΟΣΕ να έχει κάποιο επιχειρησιακό σχέδιο για την τύχη του, σχολεία θα χτιστούν με προτεραιότητα την ευκολία αδειοδοτήσεων και όχι την εκπαιδευτική αναγκαιότητα, όπως θα έπρεπε να την καθορίζει μια μελέτη για την κοινωνική κατάσταση την επόμενη τουλάχιστον δεκαετία, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ συνεχίζουν να δίνονται για  ενοικιοστάσια των κρατικών υπηρεσιών, εκ των οποίων τα μισά τουλάχιστον θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν...
     Ατελείωτες πραγματικότητες που προκαλούν θλίψη και στο τέλος οργή,  για όλους αυτούς που θα μπορούσαν να δράσουν και αδρανούν, που ομιλούν συνεχώς στην τηλεόραση χωρίς να κάνουν τίποτα, που παρίστανται σε κάθε είδους εκδήλωση μόνο και μόνο για να ανταλλάσσουν χειραψίες,   καθηλώνοντας και υποθηκεύοντας το μέλλον των νέων κυρίως ανθρώπων που θέλουν και έχουν δικαίωμα να ζήσουν και να δημιουργήσουν σε μια διαφορετική πατρίδα.   
Δεν μπορεί όμως  να υπάρξει  δημιουργική διέξοδος από την οργή  με το ίδιο πολιτικό προσωπικό που εκτέθηκε τα τελευταία πολλά χρόνια. Χρειάζεται να διαμορφωθεί μια νέα πολιτική κουλτούρα, με νέα ήθη, νέες πρακτικές και νέα πρόσωπα. Νέοι άνθρωποι πρέπει να εκφραστούν. Και υπάρχουν πολλοί που θέλουν με ανιδιοτέλεια να προσφέρουν τις γνώσεις τους και τις δεξιότητές τους στη δημόσια πολιτική.
       Είναι καιρός να τους αναδείξουμε,  δίνοντας ο καθένας απο εμάς,  περισσότερη αξία στις επιλογές του.   

γιώργος αναγνώστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου