Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Πολλά… SMS για μια ακόμα απογοητευτική εμφάνιση του Δημάρχου.


Διακαναλική συνέντευξη σε δύο τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε χθες ο Δήμαρχος Άργους προσπαθώντας να απαντήσει στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανυπαρξία σημαντικών έργων υποδομής. Με την ευκαιρία δε επεκτάθηκε σε όλο σχεδόν το φάσμα δραστηριοτήτων του δήμου, από το κοινωνικό παντοπωλείο έως το κολυμβητήριο και το γυμναστήριο. Όσοι παρακολούθησαν την συνέντευξη, η οποία σημειωτέων διαφημίστηκε με χιλιάδες SMS, άκουσαν για άλλη μια φορά έργα που ….θα γίνουν, άκουσαν τον Δήμαρχο να εκτοξεύει χαρακτηρισμούς και ύβρεις για την αντιπολίτευση, άκουσαν για …εχθρούς του δήμου. Τα άκουσαν σχεδόν όλα, μόνο αυτοκριτική δεν άκουσαν.
Στην ουσία των δηλώσεων του Δημάρχου δεν θα μπούμε αυτή τη στιγμή, θα υπάρξει συνολική αποτίμηση του έργου της Δημοτικής Αρχής για τον ενάμιση χρόνο θητείας της πολύ σύντομα.
Σήμερα μόνο μερικές  παρατηρήσεις για την χθεσινή εμφάνιση του Δημάρχου.
Ο Δήμαρχος οφείλει να σέβεται τους θεσμούς της Αυτοδιοίκησης, την αξιωματική αντιπολίτευση, την ελάσσονα αντιπολίτευση και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.
Ο Δήμαρχος οφείλει να αντέχει την κριτική, όσο σκληρή κι αν είναι, εφόσον αυτή γίνεται με πολιτικούς όρους.   
Ο Δήμαρχος δεν μπορεί να λειτουργεί ως φοιτητικός συνδικαλιστής σε αμφιθέατρο.
Ο Δήμαρχος οφείλει να λειτουργεί ενωτικά και συναινετικά, αξιοποιώντας κάθε θετική πρόταση , σκέψη και πρωτοβουλία, από όπου κι αν προέρχεται.
Η χθεσινή του εμφάνιση, γεμάτη αλαζονεία, αμετροέπεια , ύβρεις και απειλές πραγματικά τον αδικεί. Απέχει πολύ από τα ελάχιστα προαπαιτούμενα που πρέπει να διαθέτει ο Δήμαρχος ενός δήμου  με το εύρος και τις δυνατότητες του δικού μας δήμου.  
Λάθος Σύμβουλοι σε λάθος θέσεις ;  Θα  είναι η καλύτερη εκδοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου