Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Έκθετη η Δημοτική Αρχή. Απάντηση της Απέναντι Όχθης Εκπαιδευτικών στον δήμαρχο Άργους Δ. Καμπόσο για τις Σχολικές Επιτροπές.


Η αντίθεσή μας στους Καλλικρατικούς Δήμους είναι ήδη εκφρασμένη. Η αντίθεσή μας στη συνεχή μείωση της χρηματοδότησης των σχολείων για τη κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών αλλά και των κονδυλίων για επισκευές – βελτιώσεις καθώς και το χτίσιμο νέων σχολικών μονάδων είναι επίσης εκφρασμένη.
Δεν έχουμε κανένα σκοπό να εμπλακούμε στη διαμάχη μεταξύ του Δημάρχου Άργους – Μυκηναίων και της μείζονος αντιπολίτευσης . Όταν όμως αυτή η διαμάχη γίνεται σε βάρος των σχολείων και της λειτουργίας τους, έχουμε υποχρέωση να απαντήσουμε στα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών.
Ο Δήμος Άργους – Μυκηναίων είναι από τους ελάχιστους Δήμους σε ολόκληρη την Ελλάδα που αρνείται να εφαρμόσει  την Υ.Α. του Υπουργείου Εσωτερικών  που αφορά στη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών.
Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηναίων έχει δώσει ήδη δείγματα γραφής για το πώς αντιμετωπίζει τον «ευαίσθητο χώρο» της παιδείας και στην περίοδο των καταλήψεων των σχολείων και προηγούμενα όταν ήταν και ο ίδιος διευθυντής σχολείου. Με την άρνησή του αυτή επεμβαίνει κατάφωρα για μια ακόμη φορά  στη λειτουργία των σχολείων. Επιδιώκει και την πλήρη οικονομική εξάρτησή τους από τις επιλογές του και την κατηγοριοποίησή τους ανάλογα με την εύνοια ή μη του Δημάρχου.
Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηναίων, προφασιζόμενος ότι επιθυμεί να επιβάλει «μείωση της σπατάλης των δαπανών των σχολείων», ξεπερνά κάθε όριο αυθαιρεσίας. Προκειμένου δε, να δικαιολογήσει αυτή του την αυθαιρεσία, δεν διστάζει να αποκαλεί «σπάταλους» και ούτε λίγο ούτε πολύ «κλέφτες», τους διευθυντές των σχολείων. Δεν διστάζει να απαντά στα υπομνήματα των διευθυντών των σχολείων και των συνδικαλιστικών οργάνων καθηγητών κα δασκάλων με ανακοινώσεις γραπτές και προφορικές  παρουσιάζοντας  οικονομικά και άλλα στοιχεία όπως τον βολεύουν.
Οι  Σχολικές Επιτροπές (τις ενστάσεις μας για τον τρόπο συγκρότησής τους τις έχουμε προ καιρού υποβάλει)  έχουν μετατραπεί σε όργανα που υπακούουν απόλυτα στις επιταγές της Δημοτικής Αρχής. Όσοι συνάδελφοι – μέλη της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – αρνήθηκαν να συναινέσουν στον τρόπο λειτουργίας της έχουν ήδη παραιτηθεί. Έχουν όμως μεγάλη ευθύνη οι συνάδελφοι – μέλη της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών που συνεχίζουν να συμμετέχουν, να συμφωνούν και να υποστηρίζουν αυτή  την πολιτική του Δημάρχου καθώς και ο Διευθυντής Δ.Ε., για να σταθούμε μόνο στον επιμερισμό των ευθυνών που αφορούν το χώρο μας.
Ζητούμε:
·                     Να κατανεμηθούν στα σχολεία άμεσα , δίκαια και μάλιστα αναδρομικά,  τα χρήματα που προβλέπονται για τη κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τους και να εφαρμόσει ο Δήμος Άργους – Μυκηνών την Υ.Α. όπως άλλωστε έχει υποχρέωση από το νόμο.
·                     Να καλύψει ο Δήμος,  με έκτακτη επιχορήγηση όλες  τις δαπάνες  των σχολείων που δεν καλύπτονται από τα κονδύλια του Υπουργείου Εσωτερικών. Παράλληλα βέβαια, εξακολουθούμε να παλεύουμε για την αύξηση της χρηματοδότησης των σχολείων από την Κεντρική Κυβέρνηση.
·                     Να σταματήσει Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών  να χρησιμοποιεί για τις δικές του πολιτικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες το Δημόσιο Σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου