Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» θα συνεχίσει να λειτουργεί σε κάθε πόλη και κοινότητα του νέου δήμου Άργους – Μυκηνών.




Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ κ. Γ. Αναγνώστου,  θα συνεχίσει να υλοποιείται στο νέο δήμο Άργους – Μυκηνών μετά την ένταξή του στο ΕΣΠΑ μέσω του Επιχειρησιακού προγράμματος  « Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού» και για την περίοδο 01/01/20011 – 31/12/20011, αφού εξασφαλίστηκε από το υπουργείο η χρηματοδότησή του. Το Υπουργείο Εσωτερικών , Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με την εγκύκλιο 64/30-12-2010 : «Συνέχιση κοινωνικών προγραμμάτων ΟΤΑ»,  ενημέρωσε  του δήμους και τις Κοινωφελής επιχειρήσεις που υλοποιούσαν τα προγράμματα αυτά για την συνέχισή τους.
Αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη, αφού από την μια θα συνεχιστεί η υλοποίηση ενός από τα σημαντικότερα κοινωνικά προγράμματα των δήμων, ιδιαίτερα σήμερα που η κοινωνία τα έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη και από την άλλη εξασφαλίζονται οι είκοσι και πλέον θέσεις εργασίας του προσωπικού που εργάζεται σε αυτά. Το διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗΚΕΠΑ σε συνεδρίασή του στις 31/12/2010  αποφάσισε  τη μεταφορά του προσωπικού των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» που απασχολούνταν σε  αναπτυξιακές  εταιρίες και εξυπηρετούσαν τα προγράμματα αυτά  στους συνενωμένους  με το δήμο Άργους δήμους, στη ΔΗΚΕΠΑ.
Είχα τονίσει και πριν τις εκλογές, το τονίζω και σήμερα, συνεχίζει ο κ. Αναγνώστου,  ότι αποτελεί κεντρική επιλογή της παράταξής μας η υλοποίηση κοινωνικών προγραμμάτων από το νέο δήμο που θα ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Οι πολίτες θα μας κρίνουν από την ετοιμότητά μας να ικανοποιήσουμε τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται μέσα στην χειρότερη οικονομική κρίση που περνά η χώρα. Για να μπορέσουμε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία θα πρέπει η κοινωνία να στηρίξει τους πολίτες που χρειάζονται την βοήθειά της, οι δήμοι να εφαρμόσουν νέα ευέλικτα προγράμματα κοινωνικής προστασίας, για τους άπορους, τους άνεργους, τους νέους ανθρώπους. Μια κοινωνία με ισχυρούς τους συνεκτικούς ιστούς της θα ξεπεράσει πιο εύκολα τα προβλήματά της και θα οδηγηθεί στην ανάπτυξη.
Το ενιαίο πλέον πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» οφείλει η νέα δημοτική αρχή να το διαχειριστεί έτσι ώστε και τις μέγιστες χρηματοδοτήσεις να εξασφαλίσει και οι υπηρεσίες του να φθάσουν σε κάθε σημείο του νέου δήμου όπου υπάρχουν άνθρωποι που το έχουν ανάγκη. Εμείς θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια της νέας δημοτικής αρχής που κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, βοηθώντας ουσιαστικά αυτούς τους πολίτες που σήμερα δοκιμάζονται από την κρίση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου