Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Ο υπ. περιφερειάρχης Γιώργος Δέδες μίλησε στους ετεροδημότες .


      Σε μεγάλη συγκέντρωση, που εγινε μέσα σε θερμό κλίμα, κοντά στους ετεροδημότες της Πελοποννήσου που ζουν στην Αθήνα, βρέθηκε την Τετάρτη το βράδυ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής της "Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας" Γιώργος Δέδες, μαζί με τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.
     Τον Γιώργο Δέδε προλόγισαν ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Χρήστος Σπιρτζης και ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας και πρώην υπουργός Εσωτερικών, ο άνθρωπος που θεμελίωσε τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών στην Ελλάδα, Σταύρος Μπένος. 
    Οι δυο μεγάλες προσωπικότητες της επιστήμης και της αυτοδιοίκησης, που είναι προσωπικοί του φίλοι, μίλησαν με πολύ θερμά λόγια για τον Γιώργο Δέδε, δηλώνοντας ότι στέκονται δυναμικά στο πλευρό του και σήμερα, αλλά και την επομένη των εκλογών.
Στη σύντομη προσφώνησή του ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Χρήστος Σπιρτζης ανέφερε ότι"στηρίζουμε το Γιώργο Δέδε. Γιατί είναι κομμάτι μας, κομμάτι της κοινωνίας και όχι των κλειστών συστημάτων. Προτίμησε να αναλάβει το ρίσκο και να δώσει μια δύσκολη μάχη μαζί με τους συνεργάτες του, αντί να είναι καρεκλοκένταυρος. Εκφράζει τον ριζοσπαστισμό που είναι απαραίτητος για την Ελλάδα της νέας εποχής. Όπου αγωνίστηκε, ως συνδικαλιστής ή αυτοδιοικητικός, ή ακόμα και ως απλός πολίτης, προσπάθησε να μην περάσει τη γραμμή, που διαχωρίζει την κοινωνία απο τα συμφέροντα και να μην ταυτιστεί μαζί τους.
Με το πρόγραμμά του εκφράζει μια τεχνοκρατικά τεκμηριωμένη και πολιτικά εφαρμόσιμη πρόταση...".

Σταύρος Μπένος: "Δηλώνω εθελοντής στο πλευρό του Γιώργου Δέδε"
Ο Σταύρος Μπένος, ένας απο τους θρύλους της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, συγκίνησε με την βαθιά πολιτική και αυτοδιοικητική ομιλία του, αλλά και τις προσωπικές αναφορές που έκανε στην υποψηφιότητα του Γιώργου Δέδε και των συνυποψήφιών του στη "Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία...".
"Σήμερα προσήλθα με την καρδιά μου. Γιατί βλέπω με συγκίνηση αυτό που συμβαίνει, αυτή την παρέα των καταξιωμένων και αθώων πολιτών της Πελοποννήσου, τα καλύτερα πολιτικά της παιδιά, που έλαβαν μία απόφαση υψηλού κινδύνου και ήθους και υψηλής αισθητικής. Με το εγχείρημα αυτό, θέλουν να δώσουν απάντηση στο αδιέξοδο πολλών πολιτών και υπόσταση στην πραγματική πολιτική. Δεν θα ακούσετε απο αυτούς μεγάλα λόγια, δεν το επιτρέπει το αξιακό τους σύστημα.
Δεν έχει καμιά ανάγκη ο Γιώργος να μπει στην πολιτική, ούτε οι συνεργάτες του. Είναι κινηση υψηλού πατριωτισμού. Γιατί είναι όλοι καταξιωμένοι στον τομέα τους και αυτό που κάνουν είναι μια κίνηση υψηλού ρίσκου. Αλλά είναι και μια βαθιά πολιτική πρόταση, πρόταση αληθινής πολιτικής. 
Φέρουν ένα μεγάλο αξιακό φορτίο κουβαλώντας στην πλάτη τους τα προικιά της πανέμορφης ιδιαίτερης πατρίδας μας, που κάποιοι τα εκμηδενίζουν. Τη φύση της, τα μνημεία, τον πρωτογενή τομέα της, τη γαστρονομία της, τα καταλύματά της.
Και ας μην ξεχνάτε, ότι ο δήμαρχος και τώρα ο περιφερειάρχης είναι σύμμαχος μόνο με τα συμφέροντα της πόλης. Αν γίνεις σύμμαχος των ιδιωτικών συμφερόντων, σε μια εβδομάδα θα τον έχουν αφανίσει. 
Γι αυτό σας προτρέπω με όλες μου τις δυνάμεις να στηρίξετε την προσπάθεια που κάνουν ο Γιώργος Δέδες και οι συνεργάτες του". 
Και απευθυνόμενος στον υποψήφιο περφερειάρχη και τους συνεργάτες του ο Σταύρος Μπένος κατέληξε: "Πιστεύω, Γιώργο, ότι ο λαός θα σας δικαιώσει. Θέλω να δηλώσω ο απόλυτος εθελοντής, στην συνέχεια, όταν με το καλό κερδίσετε την μάχη. Εσείς με την δύναμή σας κι εγώ με τις όποιες ιδέες μου, για να στηρίξω αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία...".

Πόλεμος με την Παλιά ΕλλάδαΟ Γιώργος Δέδες στην ομιλία του αναφέρθηκε στα όσα βιώνει η ελληνική κοινωνία σήμερα και σημείωσε πως "είναι απαραίτητο να κάνουμε εκείνες τις επιλογές που θα αφήσουν έξω από τη δημόσια ζωή, όλους και όσα εκφράζουν εκείνα που οδήγησαν την Ελλάδα στην κατάρρευση και την κρίση. Το πελατειακό σύστημα, την αδιαφάνεια, τις πελατειακές σχέσεις, τη συναλλαγή με τα μικροσυμφέροντα που έχουν εδραιωθεί εδώ και δεκαετίες, αυτά που μας κρατάνε πίσω...". 
Το όνομά μας είναι η ψυχή μας
Αναφέρθηκε, επίσης, στο όνομα του συνδυασμού, το οποίο χαρακτήρισε ως την ψυχή του:
"Το όνομά μας είναι η ψυχή μας. Είμαστε η Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία.
Η παράταξή μας είναι Δημοκρατική, γιατί τίποτα δεν γίνεται αν κάθε σκέψη και κάθε σχέδιο δεν υπηρετεί μία βασική αρχή: ότι η εξουσία πηγάζει από τον πολίτη, ασκείται από τον πολίτη και υπηρετεί τα συμφέροντα του πολίτη. Χωρίς αυταρχισμό, αλλά με διαβούλευση. Χωρίς συγκεντρωτισμό, αλλά με αποκέντρωση. Χωρίς φόβο, αλλά με δικαιοσύνη. 
Η παράταξή μας είναι Πελοποννησιακή, γιατί η αναφορά μας είναι αποκλειστικά στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, στην Πελοπόννησο. Στα μεγάλα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Στις μεγάλες δυνατότητες μετατροπής της, σε πρότυπο ανάπτυξης. 
Για εμάς θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα, η άσκηση πιέσεων στην κεντρική εξουσία, ώστε να ανασχεδιαστεί ο χάρτης των περιφερειών, με στόχο την ενιαία αιρετή Περιφέρεια του Μοριά.
Η παράταξή μας εκφράζει τη Συνεργασία στην πράξη γιατί -αυτονόητα- μόνο συνεργαζόμενοι μπορούμε να πετύχουμε. Βαδίζοντας ενωμένοι, μέσα από τη συλλογικότητά μας, με τις υγιείς κοινωνικές, αυτοδιοικητικές και παραγωγικές  δυνάμεις..."
.
Αιτιολογώντας τον ανεξάρτητο χαρακτήρα του συνδυασμού ο Γιώργος Δέδες υποστήριξε πως "σεβόμαστε τα κόμματα και αναγνωρίζουμε την αξία τους ως πηγή ζωής για την λειτουργία του πολιτικού συστήματος. Όμως, την ημέρα των εκλογών, θα πανηγυρίσουν οι πολίτες της Πελοποννήσου και όχι  τα κομματικά επιτελεία και στον χάρτη των αποτελεσμάτων στην τηλεόραση δεν θα υπάρχει η σημαία κανενός κόμματος, να χρωματίσει την Πελοπόννησο...".
ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΤΟΧΟΙ  

1.Η Διοίκηση της Περιφέρειας
Στο κύριο μέρος της ομιλίας του ο Γιώργος Δέδες μίλησε για τους βασικούς στόχους του προγράμματος της "Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας": 
"Ο πρώτος μεγάλος στόχος αφορά στην καθιέρωση και την εμπέδωση ενός νέου συστήματος διοίκησης της Περιφέρειας.Γι αυτό, προωθούμε ένα ανοιχτό και συλλογικό σύστημα διακυβέρνησης της Περιφέρειας στο επίκεντρο της οποίας θα είναι ο πολίτης και τα καθημερινά του προβλήματα. Προτάσσουμε την ανάγκη για ανάπτυξη ενός διεκδικητικού πλαισίου με την κεντρική εξουσία....", ενώ έκανε ειδική αναφορά στη διαφάνεια και τη λογοδοσία: "Ορίζουμε την διαφάνεια και τη λογοδοσία ως απαράβατη συνθήκη για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε. Δεν αποδεχόμαστε καμία έκπτωση στα ζητήματα διαφθοράς και πελατειακών σχέσεων...".
2.Νοικοκύρεμα στα οικονομικά
Ως δεύτερος μεγάλος στόχος τέθηκε το νοικοκύρεμα των οικονομικών της περιφέρειας και η χρηστή οικονομική διαχείριση: "Εμείς, κατά την τριετή θητεία μας στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, αποδείξαμε με πράξεις ότι εννοούμε κάθε λέξη, όταν αναφερόμαστε σε νοικοκύρεμα και ορθή οικονομική διαχείριση. Γι αυτό και η Κορινθία αναδείχτηκε σε«πρωταθλήτρια» της μείωσης δαπανών στην περιφέρεια Πελοποννήσου", ενώ αναφέρθηκε σε χαρακτηρισιτκά παραδείγματα.
"Παραλάβαμε μία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση η οποία κατά την τριετία 2008-2010 είχε συνολικές λειτουργικές δαπάνες που άγγιξαν τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ. Σε ανάλογο χρονικό διάστημα δηλαδή την τριετία 2011-2013 οι δαπάνες αυτές έπεσαν κάτω και από τα δύο εκατομμύρια, γλυτώσαμε δηλαδή σχεδόν έξι εκατομμύρια ευρώ, απο χρήματα των φορολογουμένων
", και κατέληξε συμπληρώνοντας: "Αυτό το μοντέλο οικονιομικής διαχείρισης θα εφαρμόσουμε και σε όλη την περιφέρεια".
3.Πράξη Αναπτυξης
Τρίτος μεγάλος στόχος για την "Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία" είναι οι Πράξεις Ανάπτυξης, αλλά και η Ανάπτυξη στην Πράξη. 
"Η ανάπτυξη είναι μάχη και η περιφέρεια μας χρειάζεται να ξεκινήσει έναν νέο πελοποννησιακό πόλεμο διαφορετικό. Κατά ανέχειας, της υποβάθμισης της ερήμωσης, της διαφθοράς, του εφησυχασμού και του ανύπαρκτου ή ελλιπούς προγραμματισμού του σήμερα. Έναν πόλεμο που μόνο η Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία μαζί με τους πολίτες μπορούμε να κερδίσουμε. 
Γι αυτό θα εφαρμόσουμε πολιτικές που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μειώνουν τη γραφειοκρατία, ενισχύουν την εξωστρέφεια και βελτιώνουν το επενδυτικό κλίμα
".
4.Κοινωνική Αλληλεγγύη
Τέλος, ο τέταρτος στόχος που έθεσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης στο πλαίσιο της κατάθεσης του Σχεδίου Διοίκησης της Περιφέρειας είναι η ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
"Στα χρόνια της κρίσης οι κοινωνικές ομάδες που επλήγησαν περισσότερο από όλες τις άλλες είναι εκείνες των αδύναμων πολιτών. Οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι, οι άνθρωποι που εργάζονται χωρίς να αμείβονται, όλοι αυτοί συνθέτουν το παζλ της κοινωνικής αποσύνθεσης.  
Η αξιοποίηση μόνο των πόρων των 60 εκατομμυρίων από το νέο ΕΣΠΑ για την περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είναι αρκετά. Απαιτείται η αιρετή περιφέρεια να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος και καταλύτης για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου δικτύου των κοινωνικών οργανώσεων. 
Η ανασύσταση του κοινωνικού κράτους και η έξοδος των πολιτών από την φτώχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια είναι ένα στοίχημα ανάλογης σημασίας με την οικονομική ανάπτυξη. Γιατί μόνη της η ανάπτυξη χωρίς κοινωνική συνοχή και κοινωνικό κράτος δεν οδηγεί σε μια δίκαιη κοινωνία...
", είπε ο Γιώργος Δέδες και κατέληξε:
"Δεν φοβόμαστε τίποτα και δίνουμε την μάχη με αυτοπεποίθηση, γνωρίζοντας καλά ότι αυτή η μάχη δεν είναι προσωπική μας υπόθεση, αλλά μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια όλων των πολιτών της Πελοποννήσου. Μαζί λοιπόν, στην πορεία για την 18η Μαΐου. Μαζί και για τον δεύτερο γύρο των εκλογών και την 25η Μαΐου. Μαζί με αισιοδοξία και πίστη στη νίκη της ανατροπής και της νέας δημιουργίας...".  

Γραφείο Τύπου 
Γιώργου Δέδε
Υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου