Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Με απόφαση Γ. Μανιάτη θα προχωρήσει η αποχέτευση του πρώην Δήμου Λέρνας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση για το έργο της αποχέτευσης της Λέρνας. 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

Άργος, 31 Οκτωβρίου 2013   

                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 «Με απόφαση Γιάννη Μανιάτη δυνατότητα χρηματοδότησης της αποχέτευσης πρώην Δήμου Λέρνας»

        Στο πλαίσιο της συνεχούς συνεργασίας μας, με τον Υπουργό ΠΕΚΑ και Βουλευτή Αργολίδας κ. Γιάννη Μανιάτη, πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του Υπουργού, να δώσει εντολή στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να προκηρυχθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στον Άξονα ΙΙ του ΕΠΠΕΡΑΑ, για την υποβολή προτάσεων αποχετευτικών δικτύων.
      Η προκήρυξη αυτή αποτελεί τη χρυσή ευκαιρία για να επανυποβάλει ο Δήμος Άργους- Μυκηνών την πρόταση για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης, του πρώην Δήμου Λέρνας, που είχε ήδη ενταχθεί στο ΕΠΠΕΡΑΑ το Μάρτιο του 2011, αλλά για ανεξήγητους λόγους απεντάχθη το Δεκέμβριο του 2012. Η πρόθεση αυτή του Υπουργού κ. Γιάννη Μανιάτη, σηματοδοτεί και την δυνατότητα,  να αξιοποιήσουμε ως Δήμος Άργους- Μυκηνών, αυτή την ευκαιρία για την χρηματοδότηση ενός τόσο σημαντικού έργου, που αφορά όχι μόνο την ποιότητα  των πηγών της Λέρνης, από όπου ως γνωστόν υδροδοτείται το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων της Αργολίδας, αλλά και ενός έργου  μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας για όλους τους κατοίκους της περιοχής.
      Πέρα από τις μακροχρόνιες προσπάθειές μας και την συνεργασία μας με τον υπουργό  κατά το παρελθόν, τις έγγραφες  παρεμβάσεις μας προς τον δήμο Άργους – Μυκηνών, υπενθυμίζουμε και την πρόσφατη επιστολή μας από 24/9/2013 για το θέμα αυτό, προς τον Δήμαρχο Άργους και τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ.Μ,  όπως επίσης και την απάντηση από της 30 /9 2013 του προέδρου της Κ. Σχοινοχωρίτη.

     Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε λοιπόν τον Δήμο Άργους- Μυκηνών και πιο συγκεκριμένα την Δ.Ε.Υ.Α.Ρ.Μ ,να βρίσκεται σε ετοιμότητα, όπως βεβαιώνει και στην απαντητική επιστολή της, προκειμένου αμέσως μετά την ανακοίνωση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος να είναι έτοιμη  να καταθέσει τον πλήρη φάκελο, ώστε το τεράστιας σημασίας, για όλη την Αργολίδα, αυτό έργο να ενταχθεί να δρομολογηθεί και να υλοποιηθεί.



                                                                          Για την παράταξη “ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ “

                                                                           ο Δημοτικός σύμβουλος Χασάπης Μιχαήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου